Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 15 mei 2009

Recall Babyslaapzak V&D

V&D heeft na eigen kwaliteitsonderzoek geconstateerd dat 10 modellen babyslaapzakjes van het merk Frendz niet voldoen aan onze veiligheidseisen. V&D verzoekt klanten die in het bezit zijn van een babyslaapzak met een gebrekkige stop op de rits, om deze terug te brengen naar de klantenservice van een V&D vestiging. Zij ontvangen van ons het aankoopbedrag retour.

Wat is er mis met het product? Bij nader onderzoek bleek het ritshuisje los te gaan als de slaapzak open is en dan de rits naar beneden werd gebracht. Het is niet mogelijk om het ritshuisje los te maken als de slaapzak dicht is. Het probleem wordt veroorzaakt doordat de stopper op het einde niet goed is. Het ritshuisje kan bij kleine kinderen tot verstikkingsgevaar leiden.

In het kader van de veiligheid, heeft V&D onderstaande advertentie in 4 dagbladen geplaatst. Verder hebben wij een e-mail naar onze klanten gestuurd, een vermelding op onze website geplaatst, posters op de baby- & kinderafdeling gehangen en de VWA ingeschakeld. Zie onderstaande advertentie voor meer feitelijke informatie.

V&D blijft uiteraard de veiligheid van producten bewaken. Wij stellen diverse kwaliteitseisen aan de productie van in dit geval onze babyslaapzakken. Ook testen wij zelf steekproefsgewijs om zekerheid te verkrijgen dat onze leveranciers in overeenstemming met onze kwaliteitseisen fabriceren. We zullen doorgaan met de steekproefsgewijze testen die deel uitmaken van onze routine om zekerheid te verkrijgen dat onze leveranciers in overeenstemming met onze kwaliteitseisen fabriceren en daar waar nodig actie ondernemen.

Noot voor redacties