Gemeente Binnenmaas

Toewijzen woningen

De gemeenteraad van Binnenmaas heeft op 22 april jl. de Notitie Randvoorwaarden Toewijzing Contingent vastgesteld en besloten om voor particuliere initiatieven (de bouw van één woning door een particulier) 15 woningen te reserveren tot de gemeentelijke structuurvisie is vastgesteld.

In principe worden er per jaar maximaal drie woningen toegewezen aan particuliere initiatieven. Aanvragen moeten voor 1 oktober worden ingediend. De aanvragen worden vervolgens getoetst aan de randvoorwaarden in de Notitie Randvoorwaarden Toewijzing Contingent en aan alle ruimtelijke aspecten. Indien de aanvraag hier aan voldoet wordt in januari van het volgende jaar besloten aan welke initiatieven woningen worden toegewezen.
Naast de woningen voor particuliere initiatieven kunnen er woningen worden ingezet binnen bestaande projecten of bij zeer dringende knelpunten. Er worden nu nog geen woningen toegewezen aan nieuwe projecten, maar dit wordt integraal afgewogen in de gemeentelijke structuurvisie. Naar verwachting wordt in 2010 gestart met het opstellen van de gemeentelijke structuurvisie.

U vindt de Notitie Randvoorwaarden Toewijzing Contingent via deze link (Bestuur & Organisatie/Regelgeving & Beleid).