Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 15-05-2009

Poging beroving

MAARSSEN In de vroege ochtend van vrijdag 15 mei probeerden twee jongens een man met geweld te beroven. De politie hield later één verdachte aan.

Rond 04.20 uur reed een 52-jarige man uit Maarssen met zijn fiets van de Boomstede naar het Fazantenkamp. Bij de skatebaan vlak na het tunneltje zag hij twee jongens met een scooter staan. De Maarssenaar fietste door en hoorde dat het tweetal met de scooter achter hem aan kwam. Zij haalden hem in, scholden hem uit en probeerden hem met een brandblusser te slaan, kennelijk om te zorgen dat hij met zijn fiets zou vallen. Hij wist de slagen te ontwijken en sloeg vlug af, het Reigerskamp in. Daar kwamen de verdachten weer naast hem rijden, schopten tegen zijn fiets en eisten zijn telefoon. De Maarssenaar fietste driftig door naar zijn werk op het Reigerskamp, waarop de verdachten hun berovingpoging staakten. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse.

De agenten spraken met het slachtoffer en een getuige die de jongens had gezien. De geschrokken Maarssenaar deed aangifte van openlijke geweldpleging en poging diefstal met geweld. Eerder die nacht hadden de agenten enkele jongeren in de tunnel van het Pauwenkamp naar de Spechtenkamp gecontroleerd naar aanleiding van een melding van overlast. In het signalement dat de Maarssenaar van de twee verdachten gaf, herkenden de agenten één van die jongeren.

In overleg met een Hulpofficier van Justitie werd besloten de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Maarssen, van zijn bed te lichten. Agenten gingen naar zijn woning en hij werd rond 06.10 uur aangehouden. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachte wordt voortgezet.

Wapens aangetroffen

WOERDEN De politie trof op donderdag 14 mei bij een huiszoeking meerdere wapens in een woning aan.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie dat in een woning in de Bloemenbuurt wapens zouden liggen, stelden agenten daar in de middag een onderzoek in. In de woning troffen zij onder andere een vuurwapen, munitie en slag- en steekwapens aan. De agenten namen de wapens in beslag. Zij hielden de 47-jarige bewoner aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.