Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 15 mei 2009

Friesebrug vijf dagen volledig afgesloten voor al het verkeer

Bereikbaarheid

De hele oeververbinding van de Friesebrug is gedurende deze periode afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Voor de bereikbaarheid betekent dit het volgende:
. Verkeer dat vanaf de Randersdijk, Noorderkade, Frieseweg, Kanaalkade en Wageweg richting de Friesebrug rijdt wordt via waarschuwings- en omleidingborden op de afsluiting geattendeerd.
. Verkeer vanuit het zuiden wordt via de Kanaalkade / Tesselsebrug omgeleid naar Overstad.
. Verkeer vanuit het westen, oosten en noorden wordt via de buitenring omgeleid.
. Fietsers, bromfietsers en voetgangers worden via de Ringersbrug en vervolgens de huidige omleidingsroute via de Ooievaarstraat en het pontje Schermereiland - Bierkade omgeleid.

Voor de omleidingsroute via de Ooievaarstraat en het pontje Schermereiland - Bierkade worden de vaartijden van het pontje in deze periode verruimd. Van maandag 25 mei t/m donderdag 28 mei vaart het pontje van 06.00 uur tot 23.00 uur en op vrijdag 29 mei van 06.00 uur tot 18.30 uur. Tevens wordt voor de bereikbaarheid de afsluitbare paal in de Frieseweg vanaf maandag 25 mei 06.00 uur t/m vrijdagavond 29 mei 21.00 uur buiten werking gesteld.

Openbaar vervoer en hulpdiensten
Alle busverbindingen van Connexxion die gebruik maken van de Frieseweg, rijden een aangepaste route. Alle lijndiensten in de richtingen van en naar Heerhugowaard, Wieringerwerf en Purmerend rijden via de Helderseweg - Huiswaarderweg - Nollenweg en pakken vanaf daar de route weer op. Voor Oudorp (lijn 10) wordt een pendelbus ingezet, deze rijdt tussen station Alkmaar - Helderseweg - Huiswaarderweg -Nollenweg - Herenweg - Saturnusstraat - Schermerweg. De buslijnen 3 en 4 rijden via Overstad. Hulpdiensten zoals ambulance, politie en brandweer maken ook gebruik van een alternatieve route. Vanaf donderdag 28 mei 21.00 uur kan het openbaar vervoer weer gebruik maken van de Kanaalkade richting 'stad uit'.

Werk in uitvoering

Het is helaas niet mogelijk om de werkzaamheden uit te voeren zonder enige vorm van overlast. De gemeente doet er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden kunt u vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.