Eco-rijcursus nieuwste leasetrend organisaties

15/05/2009 10:51

LVB Networks

Amstelveen, 15 mei 2009 - Organisaties voeren steeds vaker actief beleid op het gebied van milieuvriendelijk rijden. Zo geeft 53% een cursus aan hun werknemers om zuiniger te kunnen rijden. Het topmanagement rijdt het liefst in een Audi A6, zo blijkt uit onderzoek van Mercer.

Organisaties initiëren veel voor een groener beleid, bij 85% van de respondenten is bijvoorbeeld een maximum aan CO2-emissies ingesteld, of is voornemens dit op korte termijn in te voeren. Daarnaast is er een actieve promotie van carpoolen, telecommunicatie en telewerken te zien. Denise Tollens, Consultant Information Product Solutions bij Mercer: "Organisaties moeten wel met de groene trend meegaan. In ons onderzoek blijkt overduidelijk dat ze er alles aan doen om ook op dit vlak de kosten te drukken. Een cursus energiezuinig rijden kan aanzienlijk schelen op het totaalplaatje."

Topmanagement

Er worden volop eisen gesteld aan de auto van de zaak. Zo stelt 67% van de organisaties metallic als verplichte lak. Bij tweederde van de organisaties zijn 4-wheel drives, sportauto's, 2-deurs modellen en convertibles uitgesloten. Gemiddeld is de aanschafprijs van een auto van de zaak euro 44.833,50, met een uitschieter naar het topmanagement van euro 73.012. Een relatief klein gedeelte van de organisaties werkt met een maximum aankoopbedrag. Het gemiddelde maandelijkse leasebedrag is euro 1.059. Voor het topmanagement is de top 3 van populaire auto's als volgt:


1. Audi A6 2.7 TDI


2. BMW 525D


3. Volvo XC70 / XC90 D5

Overige uitkomsten

Uit het onderzoek blijkt verder:


- 85% van de respondenten controleert nooit de geldigheid van het rijbewijs van de bestuurders.


- 50% noemt niet in de overeenkomst dat bestuurders al hun waardevolle spullen uit de auto moeten halen als deze geparkeerd staat.


- 80% laat de bestuurder bellen in de auto zonder hands free kit.


- 55% biedt werknemers een vergoeding in plaats van een auto. Het gemiddelde maandelijkse bedrag is euro 980,85.

Over Mercer

Mercer is een vooraanstaande mondiale aanbieder van advies-, outsourcing- en beleggingsdiensten. De consultants van Mercer bieden de klant ondersteuning bij het oplossen van complexe vraagstukken ten aanzien van arbeidsvoorwaarden en menselijk kapitaal, en bij het ontwerpen en beheren van ziektekostenregelingen, sociale voorzieningen en pensioenen. Mercer is marktleider op het vlak van outsourcing van arbeidsvoorwaarden. De beleggingsdiensten betreffen onder meer beleggingsadviezen en multi-managerbeleggingsbeheer. Mercer heeft meer dan 18.000 mensen in dienst, verspreid over ruim 40 landen. De onderneming is een volledige dochteronderneming van Marsh & McLennan Companies, Inc., dat genoteerd staat op de beurzen van New York, Chicago en Londen (tikkersymbool: MMC). Voor meer informatie, zie www.mercer.com.





http://www.mercer.com


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,