Politie Hollands Midden

Datum: 15 mei 2009


---
Noordwijk Botsing tussen tractor en personenauto Op donderdag 14 mei 2009, omstreeks 17.15 uur reed een tractor op de Brongeesterweg in Noordwijk. Een personenauto, bestuurd door een 51 jarige Noordwijkse, reed in tegengestelde richting. De tractor, bestuurd door een 16 jarige Noordwijkerhouter, vervoerde voorop zijn vorken een houten kist met daarin enkele zwartkleurige zeilen. Op een gegeven moment waaiden deze zeilen in het zicht van de bestuurder. Hierdoor had hij geen zicht meer op het verkeer en reed hij de personenauto aan. Beide vorken van de tractor doorboorden de linkerzijde van de personenauto. De bestuurder van de personenauto is voor de zekerheid naar het LUMC gebracht, maar kon al snel weer naar huis. Haar auto is weggesleept door een takelbedrijf. De tractor had verder geen schade. De verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van het ongeluk onderzoek gedaan.

Sassenheim Controle op brommers De politie heeft op donderdag 14 mei, tussen 16.30 en 17.15 uur, toezicht gehouden op en rond de afbouw van de markt op de Hoofdstraat. De politie had te horen gekregen dat er regelmatig tijdens het afbreken met brommertjes over de markt zou worden gereden. Uiteindelijk heeft de politie één bekeuring uitgeschreven. Vele brommers zagen de agent op afstand en draaiden bijtijds om.

Teylingen en Oegstgeest Verkeerscontroles met vrijwilligers Het politieteam Oegstgeest/Teylingen heeft dinsdag 12 mei verkeerscontroles uitgevoerd in Voorhout, Sassenheim en Oegstgeest. In Sassenheim werd van 19.45 uur tot 20.45 uur gecontroleerd, waarbij een bekeuring werd uitgeschreven voor het rijden door rood licht aan de Hoofdstraat/Koetsiersweg.

In Voorhout werd van 20.45 uur tot 21.45 uur gecontroleerd. Zeven mensen kregen een bekeuring voor foutief parkeren in en om Kruidenschans.

In Oegstgeest werd gecontroleerd van 19.45 uur tot 21.45 uur. Een aantal mensen heeft een waarschuwing gekregen met betrekking tot hun parkeergedrag. Bij hen is de politie aan de deur geweest om hen aan te spreken. Aan de Rhijngeesterstraatweg vond een lasercontrole plaats van 20.45 uur tot 21.45 uur. Zes automobilisten kregen een boete voor te hard rijden. Zeven bestuurders kregen een boete voor het waarschuwen met lichten en één voor het niet dragen van een gordel.

Leiden Getuigen van beroving gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op woensdag 13 mei. Een 27 jarige Leidenaar liep rond 03.20 uur over de Garenmarkt in de richting van de Breestraat. Ter hoogte van de Hogewoerd werd hij aangesproken door twee mannen met een donkere huidskleur. Een van de mannen haalde de portemonnee van de Leidenaar uit zijn broekzak en nam een geldbedrag eruit. Hierna sprak één van de mannen op dreigende toon en wilde de Leidenaar meenemen naar een pinautomaat. Doordat een kleine zilverkleurige auto, mogelijk een Renault, met twee inzittende kwam aangereden en even stopte kon de Leidenaar weglopen. De kleine auto was inmiddels weer weggereden. De mannen liepen hierna weg richting de Lammenschansweg. De politie is op zoek naar getuigen, met name naar de twee inzittenden van de auto. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---