Gemeente Ameland


Blauwe Vlaggen voor Ameland

Blauwe Vlaggen voor Ameland

De Amelander badstranden Hollum, Nes en Buren zijn weer onderscheiden met de Blauwe Vlag

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 110 Blauwe Vlaggen toegekend. Dit is een stijging van 30% ten opzichte van 2008. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne. De Blauwe Vlaggen worden uitgereikt aan 41 Nederlandse stranden en 69 jachthavens. De gemeente Ameland ontving uit handen van Alexander Pechtold in Castricum aan Zee dit kwaliteits- en duurzaamheids keurmerk voor jachthavens en stranden.

BlauweVlagUitreiking

Veilige en schone stranden en jachthavens

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Ameland hecht waarde aan de belangrijke criteria van de Blauwe Vlag zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Ameland heeft als enig Fries waddeneiland een Blauwe Vlag voor de stranden.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot Lars Brouwer van de Gemeente Ameland (0519) 555 547 of tot de Stichting KMVK, Erik van Dijk, coördinator Blauwe Vlag Nederland tel. 06 - 12 81 06 41