Gemeente Bussum

Vernielingen in Bussum

Van 29 april tot en met 5 mei, in de week van Koninginnedag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn er bij de politie twee aangiften gedaan van vernielingen in de gemeente Bussum.

Dit lijkt dus een rustig weekje toch is het zinvol beide aangiften wat nauwkeuriger te bekijken.

Waterschade

Het eerste voorval werd gepleegd in de Godelindebuurt. Het betreft de vernieling van een regenpijp waardoor een aantal schuurtjes waterschade hebben opgelopen. De melder geeft aan dat er moedwillig een stuk metaal in de regenpijp is gegooid en denkt dat hangkinderen dit gedaan hebben omdat die eerder weggestuurd zijn. Schade: ongeveer 200 euro.

Vernieling van een fiets

Op Koninginnedag is op de Brinklaan in Bussum de fiets van een jongedame vernield. Zij had de fiets geplaatst op de Brinklaan en ging Koninginnedag vieren. Bij terugkomst bleek haar fiets zodanig vernield te zijn dat er niet meer op gefietst kon worden. Zij moest in de avonduren teruglopen naar haar huis te Naarden. De jongedame heeft dit als zeer onprettig ervaren.

Luilaknacht

Het vernielen van goederen kan ernstige gevolgen hebben. U kent ongetwijfeld de tuinslang die door vandalen als grap in de brievenbus gehangen wordt, waarna de kraan opengaat. Men beseft dan vaak niet wat de gevolgen zijn. De politie heeft de gevolgen gezien van dit soort `grappen'; het zorgt voor aanzienlijke schade in de woning aan het interieur en de kans op kortsluiting is navenant.

De `grap' met de tuinslang is er trouwens eentje die vaak uitgevoerd wordt tijdens de luilaknacht en deze nacht zit er weer aan te komen! Het is goed om op de vrijdag voor Pinksteren eventjes aan de komende luilaknacht te denken en rondom uw huis te kijken of er spullen zijn die makkelijk het doelwit kunnen worden van vernieling.

Aangifte doen

Door het doen van aangifte en door voorvallen waar u getuige van bent middels 112 aan de politie door te geven, helpt u uw leef- en woonomgeving veiliger te maken!