Gemeente Uithoorn

Burgemeester Groen ziet af van nieuwe ambtstermijn

15 mei 2009
Tijdens de raadsvergadering op 14 mei jl. heeft burgemeester Berry Groen officieel bekendgemaakt dat zij zich niet beschikbaar stelt voor een nieuwe ambtstermijn als burgemeester van de gemeente Uithoorn.

De tweede termijn van burgemeester Groen loopt af in januari 2010. De termijn van een burgemeester is zes jaar. Zij is op 16 januari 1998 benoemd tot burgemeester van Uithoorn.

Berry Groen kijkt bijna aan het eind van haar tweede ambtsperiode terug op 12 mooie en vruchtbare jaren waarin ze de gemeente Uithoorn en haar inwoners en relaties heeft mogen dienen. Zij heeft in die periode veel mooie, interessante en soms turbulente ontwikkelingen meegemaakt.

Burgemeester Groen typeert de afgelopen 12 jaar als mooi en lang. Daarom vindt ze het verstandig plaats te maken voor een opvolger die met een nieuwe en frisse kijk samen met de gemeenteraad, de wethouders en anderen invulling gaat geven aan het burgemeestersambt. Zo krijgt Berry Groen de kans zich te oriënteren op nieuwe werkzaamheden en nieuwe inspiraties.

Burgemeester Groen heeft de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland van haar besluit op de hoogte gesteld.

In een reactie op de mededeling van de burgemeester laten de andere collegeleden (de wethouders Jeroen Verheijen, Maarten Levenbach en Monique Oudshoorn-van Egmond en gemeentesecretaris Gabe Roodhart) weten dat zij burgemeester Berry Groen erkentelijk zijn voor de tijdige en heldere mededeling dat zij geen derde ambtstermijn als burgemeester van Uithoorn ambieert. Er is volledig begrip voor deze keuze om na een lange staat van dienst in het openbaar bestuur
-waarvan bijna 12 jaar als burgemeester van Uithoorn- een andere weg te kiezen. Berry Groen is een `mensenmens' en zal straks als zodanig door velen binnen en buiten het gemeentehuis worden gemist. Het college wenst haar veel sterkte en wijsheid in de eindfase van haar burgemeesterschap in Uithoorn. Berry Groen kennende zal zij zich tot het laatst met grote betrokkenheid inzetten.
^