Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 15 mei 2009


* POLITIE HOUDT INBREKERS AAN
BARENDRECHT - De politie heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht van het stelen van een auto.
Vrijdagochtend vroeg rond half vier kreeg de politie melding dat enkele mannen een auto probeerden te stelen aan de Piet Heinstraat. De verdachten waren weggereden in een zwarte BMW. Op de Eerste Barendrechtseweg gaven agenten een stopteken. Na onderzoek bij de auto op de Pien Heinstraat, bleek dat de mannen hadden geprobeerd de auto te stelen. In de auto van de verdachten troffen agenten een breekijzer, een schroevendraaier en werkhandschoenen aan. Het drietal, een 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee Rotterdammers in de leeftijd van 22 jaar, zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE NA STEEKPARTIJ

SCHIEDAM - Politiepersoneel heeft vrijdagochtend een 36-jarige vrouw uit Schiedam aangehouden na een steekpartij in een woning aan de Rozenburgsestraat.
Bij de steekpartij raakte een 54-jarige Schiedammer zwaar gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De aanleiding van de steekpartij ligt in de relationele sfeer. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* AANHOUDING NA ONENIGHEID EN DIEFSTAL COMPUTER

SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft drie jongens uit Spijkenisse aangehouden nadat ze onenigheid hadden gehad met iemand en een diefstal hadden gepleegd.
Donderdagavond even voor half kreeg de politie melding dat er onenigheid was geweest op de Grote Beerstraat. Hier trof de politie enkele jongeren op straat aan. Na onderzoek door de agenten bleek dat bij een 16-jarige jongen uit die straat een laptop was meegenomen. Hij had eerder met iemand een voorwerp geruild; een mini-bike tegen een quad. Een 13-jarige jongen uit Spijkenisse (degene met wie hij had geruild en niet tevreden was) had hierop aangebeld bij de 16-jarige, maar liet toen de deur openging, gelijk twee andere jongens naar binnen toe. Eén van de jongens heeft toen een laptop uit het huis van de 16-jarige gepakt en uit het huis gegooid. Deze is opgevangen en meegenomen door een 15-jarige verdachte. Deze jongen is door een omstander op straat beetgepakt en overgedragen aan de politie. De politie hield, naast deze 15-jarige, ook nog een 13-jarige en een 18-jarige jongen aan. Het drietal is overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten. Tijdens de fouillering vonden agenten bij de 15-jarige nog een bankpas, die niet op zijn naam stond. De verdachte verklaarde dat hij deze pas gevonden had, en er nog mee naar het politiebureau had willen gaan. De politie onderzoekt de toedracht.


* MOTOR IN BESLAG GENOMEN
De verkeerspolitie nam donderdagochtend een motor in beslag. Rond kwart voor elf zagen agenten de motor rijden op de A13. De motor viel op doordat hij bijna 50 km/h te hard reed. Vervolgens hebben de agenten de motorbestuurder staande gehouden. Bij verder onderzoek naar de motor bleek de kentekenplaat niet bij de betreffende motor te horen. Hierop gaf de 42-jarige Rotterdamse motorbestuurder aan dat hij de motor via een buitenlandse internetverkoopplaats gekocht had. Aangezien hij nog geen Nederlands kenteken voor de motor had, besloot hij de kentekenplaten van zijn oude motor te gebruiken. De motor is in beslag genomen en de Rotterdammer heeft verschillende bekeuringen gekregen. Onder andere voor het vervalsen van de kentekenplaat en de grove snelheidsovertreding.