Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 15-05-2009

Politie houdt bromfietscontrole

ZUIDLAREN De politie heeft donderdagochtend een bromfietscontrole gehouden op de Groningerstraat. Tussen 07.30 uur en 11.00 uur werden bromfietsen technisch onderzocht en werden ze op een rollentestbank geplaatst om de maximum snelheid te bepalen. Ook de noodzakelijke papieren werden gecontroleerd. De politie schreef verschillende bekeuringen uit. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat een spiegel op de bromfiets ontbrak. Er werd een bekeuring uitgeschreven omdat de kleur van een richtingaanwijzer niet correct was. Vijf bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze hun kentekenbewijs niet konden tonen. Een bromfietser bleek geen rijbewijs te hebben en kreeg daarvoor een bekeuring. Voor het niet dragen van de verplichte helm kreeg een bromfietser ook een bekeuring. Twee bromfietsers kregen een bekeuring vanwege een te hoge maximum snelheid. Deze twee overtreders moesten hun kentekenbewijs inleveren. Ze moeten binnen vier weken de bromfietsen laten hertesten op het politiebureau. Als ze door die test heenkomen dan krijgen ze hun kentekenbewijs terug. (2009011515)

Controle inkomend verkeer Duitsland

ZUIDOOST DRENTHE Donderdagmiddag en avond heeft Politie Drenthe in samenwerking met de Douane, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de KLPD een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties (Zwartemeer, Coevorden, Schoonebeek en Nieuw Schoonebeek) in de grensstreek met Duitsland. Al het inkomende verkeer vanuit Duitsland werd gecontroleerd. In totaal werden 263 blaastesten afgenomen, niemand was in overtreding. Er werden verschillende bekeuringen uitgeschreven. Vier keer werd een proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze het kentekenbewijs niet kon laten zien. Een automobilist kreeg een bekeuring vanwege een lekke uitlaat. Een bekeuring werd uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de APK. Vier automobilisten droegen geen gordel en kregen daarvoor een bon.

Automobilist in overtreding

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Hondsrugweg een 21-jarige automobilist uit Nieuw Buinen aan de kant gezet en bekeurd. Agenten zagen de man rijden in een onverzekerde auto. De automobilist kreeg een stopteken. Het rijbewijs van de man bleek ook ingevorderd te zijn. De auto werd in beslag genomen. De man kreeg een bekeuring voor het onverzekerd rijden en voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. (2009011669)

Verkeersongeval met onbekend letsel

BOVENSMILDE Donderdagavond heeft op de Norgervaart een verkeersongeval plaatsgevonden. Ter plaatse trof de politie een personenauto met aanhangwagen en een bestelbus aan. De personenauto met aanhangwagen stond geschaard op de weg en de zwaar beschadigde bestelauto stond in de berm. De 47-jarige bestuurder (Assen) van de bestelauto zat bekneld achter het stuur. De 52-jarige bestuurder (Harkstede) van de personenauto met aanhangwagen verklaarde tegenover de politie dat zijn aanhangwagen tijdens het opschakelen begon te slingeren. De aanhangwagen was beladen met straatstenen. De tegemoet komende bestelauto kon de aanhangwagen niet meer ontwijken en botste er frontaal tegenaan. De 47-jarige man uit Assen moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De 52-jarige man uit Harkstede raakte niet gewond. De politie verricht onderzoek naar de exacte toedracht van dit ongeval. (2009011645)

Aanrijding tussen auto en fietser

RODEN Donderdagmiddag heeft op de Touwslager een aanrijding tussen een auto en een fietser plaatsgevonden. Een 63-jarige man uit Roden fietste over de Touwslager in de richting van vermoedelijk de Heerestraat. De man sloeg daarom vermoedelijk linksaf en zag daarbij een tegemoet komende personenauto over het hoofd. De personenauto werd bestuurd door een 21-jarige man uit Roden. Deze reed over de Touwslager uit de tegenovergestelde richting. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser reed tegen de linkerzijkant van de auto, kwam tegen de voorruit en viel vervolgens op de grond. De 63-jarige man werd per ambulance naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht. De automobilist raakte niet gewond. (2009011609)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.