Gemeente Helmond


Gratis busvervoer op zaterdag verlengd

De gemeenteraad heeft besloten om het gratis busvervoer op zaterdag binnen de Helmondse gemeentegrenzen te verlengen tot 30 juni 2010.

Dit past in het streven van de gemeente- en de andere overheden, zoals de provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE)- om het openbaar vervoer te stimuleren. Klik hier voor een overzicht van alle acties die nu in Helmond, de regio en de provincie lopen.

OV stimuleren

De gemeente Helmond wil door het opzetten van en deelnemen aan stimulerende acties de voordelen van het openbaar vervoer extra onder de aandacht brengen. Het aantrekkelijk en laagdrempelig maken van OV is gunstig voor:
De mobiliteit en maatschappelijke participatie van onder meer ouderen. Wie mobiel is gaat makkelijker de deur uit om leuke en gezellige dingen te doen. De bus vergroot zo letterlijk hun leefwereld.
De bereikbaarheid van het centrum vanuit de wijken. Als de bus voordelig is zullen mensen wellicht eerder naar het Helmondse winkelhart gaan.
Vermindering van luchtvervuiling. Als meer mensen in plaats van de auto de bus nemen, zal de hoeveelheid schadelijke stoffen die de lucht ingaat ook lager zijn.