Politie Haaglanden

Persberichten 14 mei

Haaglanden, 14-05-2009

Getuigen steekincident gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat zoekt getuigen van een steekincident tijdens de Koninginnenach. Donderdag 30 april omstreeks 01.30 uur kreeg een 27-jarige Rijswijker op het Spui, ter hoogte van de ingang van de tramtunnel bij de Kalvermarkt, ruzie met een negroïde man. De Rijswijker sloeg deze man in het gelaat, waarna hij belaagd werd door vier à vijf negroïde mannen. Het slachtoffer wist te vluchten, maar de groep kreeg hem elders op het Spui toch te pakken en stak hem met een scherp voorwerp in zijn buikholte. Een onbekend gebleven vrouw attendeerde het slachtoffer er nog op dat hij gewond was. Het slachtoffer stapte vervolgens in een taxi, maar omdat hij bloedde verzocht de taxichauffeur hem zijn taxi te verlaten. In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een steekwond in zijn buik had. Hij werd direct geopereerd en mocht na enkele dagen het ziekenhuis weer verlaten.
De groep negroïde mannen was gekleed in wijd vallende Karl Kani kleding.
In verband met het onderzoek komt de recherche graag in contact met mensen die de achtervolging en de daaropvolgende vechtpartij hebben gezien. Ook willen zij graag spreken met de onbekende vrouw en de taxichauffeur die het slachtoffer korte tijd vervoerde. Heeft u informatie over dit incident of bent u de taxichauffeur die contact heeft gehad met het slachtoffer? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Mannen aangehouden voor bedreiging en diefstal
Den Haag Een 26-jarige Hagenaar probeerde woensdagochtend 13 mei in een restaurant aan de Kempstraat omstreeks 08.10 uur een geldkistje te stelen. Een 34-jarige Haagse werknemer van het restaurant zag de man richting uitgang lopen en besloot hem tegen te houden. De werknemer dreigde daarbij met een mes. De politie werd gebeld en de toegesnelde agenten hielden beiden mannen aan: de 26-jarige voor de diefstal en de 34-jarige voor de bedreiging. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Tegen de richting
Den Haag Een 36-jarige beschonken Haagse automobilist liep donderdag 14 mei tegen de spreekwoordelijke lamp, toen hij omstreeks 03.10 uur op de Hoefkade tegen de richting reed. Agenten zagen de man rijden en besloten hem te controleren. De man bekende direct teveel gedronken te hebben. De alcoholwalm, zijn spraak met dubbele tong en bloeddoorlopen ogen ondersteunden zijn bekentenis. De man werd aangehouden en blies op het bureau 535 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Inbraak in kelderboxen

Den Haag In de nacht van dinsdag 12 mei op woensdag 13 mei is er in diverse kelderboxen in een ondergrondse parkeergarage aan de Dedemsvaarweg ingebroken. Ook is er ingebroken in een aantal autos. De daders kwamen binnen door een slot van het toegangshek te verbreken De politie heeft een onderzoek ingsteld.

Getuigen gezocht overval

Den Haag De politie zoekt getuigen van een overval op een woning aan de Kamperfoeliestraat. Donderdag 14 mei om 01.45 uur drongen drie getinte mannen de woning binnen. Onder bedreiging van vuurwapens moesten de aanwezigen geld, goederen en telefoons afgeven. Vervolgens gingen de verdachten er met de buit vandoor en ontbreekt ieder spoor. De drie verdachten droegen allemaal lange donkere jassen, tot op de knieën, met capuchons.

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Hennepkwekerijen

Den Haag Naar aanleiding van een anonieme melding kwam de politie woensdag 13 mei om 9.30 uur een hennepkwekerij op het spoor in een woning aan de Markensestraat. In twee kamers troffen agenten in totaal 409 planten aan. Onderzoek in de woning wees uit dat de stroom illegaal werd afgetapt. Agenten hielden de eigenaresse van het pand, een 54-jarige Haagse, aan. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen.

In een woning boven een café aan de Jurriaan Kokstraat troffen agenten woensdag 13 mei een al geoogste kwekerij aan. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. De politie hield de 45-jarige eigenaresse van het café als verdachte van de kwekerij aan. De apparatuur is in beslag genomen.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Caravan beschadigt benzinepomp

Loosduinen - Een 68-jarige Duitse automobilist reed woensdag 13 mei om 20.00 uur in zijn auto, met daarachter een caravan, te dicht langs een benzinepomp van het benzinestation aan de Houtwijklaan, waardoor deze beschadigd raakte. De automobilist merkte niet dat caravan de pomp raakte. De automobilist gaf aan dat het zijn schuld was en beide partijen vulden schadeformulieren in voor de afhandeling. De Duitser vervolgde zijn weg naar huis met een beschadigde caravan.

Rood licht en meer

Loosduinen - Twee automobilisten negeerden woensdag 13 mei het rode verkeerslicht op de Escamplaan en kregen hiervoor een proces verbaal. In totaal controleerde de politie 250 voertuigen. Daarnaast kregen vier automobilisten een bekeuring omdat ze hun autogordel niet droegen en twee bestuurders kregen een bekeuring voor het niet hands-free bellen.

Man sticht brand in eigen woning

Den Haag Een 42-jarige Hagenaar is woensdag 13 mei om 19.21 uur aangehouden nadat hij brand had gesticht in zijn woning aan de Stieltjesstraat. Toen de brandweer en politie bij de woning kwamen, stond de man voor zijn woning en vertelde dat hij de woning in de brand had gestoken. De man is direct aangehouden. De brandweer had de brand snel onder controle.

Politie houdt woninginbrekers aan

Leidschendam-Voorburg - De politie hield dinsdag 12 mei in de ochtenduren vier Leidschendammers en een Leidenaar in hun woning aan. De verdachten, in de leeftijd van 19 tot 26 jaar, worden ervan verdacht meerdere woninginbraken gepleegd te hebben. Omdat de woninginbraken in Leidschendam fors stegen, stelde de rechercheeen onderzoek in. Dit leidde dinsdag tot de aanhouding van het vijftal, die ervan verdacht wordt meerdere woninginbraken gepleegd te hebben. De verdachten werden ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. Zij worden op vrijdag 15 mei geleid voor de rechter commissaris.

Overstekende vrouw geschept

Leidschendam Een vrouw uit de Filipijnen raakte 13 mei omstreeks 08.20 gewond toen zij op het Burgemeester Feithplein bij de Koningin Julianalaan werd aangereden door de bestuurder van een bromfiets. De vrouw rende het fietspad over om de bus te halen en zag de bromfietser niet aankomen. De bestuurder van de bromfiets, een 18-jarige man uit Rijswijk kon de vrouw niet meer ontwijken. De Rijswijker kon samen met zijn duopassagier nog net van zijn bromfiets springen om zelf niet tegen een abri aan te rijden. De vrouw is met een hersenschudding opgenomen in een ziekenhuis.

Slingerend op weg

Wassenaar Bij een alocoholcontrole op woensdag 13 mei om 00.35 uur controleerde de politie een 56-jarige automobilist uit Middelharnis. De man reed slingerend op de Leidsestraatweg. Bij controle bleek de man te rijden onder invloed. Hij moest blazen en blies 670 ugl, zijn rijbewijs moest hij direct inleveren. Met een proces-verbaal en zonder rijbewijs verliet de man het politiebureau. Rond 02.00 uur zagen politieagenten de man weer rijden op de Wassenaarseweg. Opnieuw moest de man blazen en blies 680 ugl. Met nog een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en met een rijverbod kon hij huiswaarts.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Frontale botsing

Westland/s-Gravenzande Een personenauto en een vrachtauto botsten woensdag 13 mei om 16.00 uur frontaal op de Naaldwijkseweg. Getuigen verklaarden dat de 19-jarige automobilist plotseling op de weghelft bestemd voor het tegemoet komende verkeer terecht kwam en daarbij frontaal op de tegemoet komende vrachtwagen, bestuurd door een 52-jarige man uit Valkenburg, botste. De ravage was enorm. De GGD vervoerde de onfortuinlijke bestuurder naar het ziekenhuis. Hij werd ter observatie opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Twee keer raak

Westland/Monster Twee autos botsten woensdagmiddag 13 mei op elkaar en daarna tegen een boom. Een 19-jarige vrouw uit Monster reed rond 15.45 uur met haar auto achteruit een woonerf aan de Madeweg af, en trok vervolgens op om in de richting van Monster te rijden. Een 19-jarige man uit s-Gravenzande reed op dat moment met zijn auto op de Madeweg en kon de langzaam rijdende auto niet meer ontwijken. Hij botste achterop de auto van de vrouw, waarna beide autos tegen een boom in de berm tot stilstand kwamen. De bestuurders bleven ongedeerd.

Aanhanger verloren

Westland/Wateringen - Op de N211 raakte woensdagmiddag 13 mei rond 15.45 uur een auto beschadigd door een losgeraakte aanhanger. De 25-jarige bestuurder van een bestelbus verloor onderweg zijn aanhanger, die vervolgens door de middenberm, de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer kruiste en naast de weg tot stilstand kwam. Hierbij schampte de aanhanger een tegemoetkomende auto. De bestuurder van de bestelbus kreeg een proces-verbaal.

Auto te water

Westland/s-Gravenzande - Op de Noordlandseweg belandde woensdagavond 13 mei een 52-jarige vrouw met haar auto ondersteboven in de berm. Rond 18.45 uur raakte de vrouw, die samen met haar 3-jarige kleindochter in de auto zat, van de weg. De vrouw liep lichte verwondingen aan haar handen op. Het kind kwam er vanaf met een flinke bult op haar hoofd. Beiden werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Glibberig
Westland/Wateringen Door een lekkende brandstoftank van een vrachtwagen, lekte woensdagochtend 13 mei op de s-Gravenzandseweg 600 liter diesel op straat en kwam in de rioolputten terecht. De tank ging kapot doordat de bestuurder van de vrachtwagen een zogenaamde biggenrug over het hoofd zag. Politieagenten zetten het terrein af. Door de bemaling van het riool stop te zetten, zorgden Brandweer, Rijkswaterstaat en Ecoloss ervoor dat er geen diesel in het oppervlaktewater terecht kwam.

Treurig

Delft Een 70-jarige deed woensdag 13 mei aangifte van een bijzondere diefstal. De man had om zijn buurtje een beetje op te fleuren voor zijn woning twee zware plantenbakken (30 kg stuk) gevuld met geraniums. Zondag 10 mei ontdekte de man tot zijn verbijstering dat onbekenden in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei de bakken voor zijn woning hadden gestolen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Dure plas

Delft Twee Delftenaren (23 jaar) kregen donderdagochtend 14 mei om 03.20 uur een bekeuring van 90 euro. Het duo urineerde op het Laantje van Mater nabij het NS-station over enkele fietsen heen. Politieagenten die via het cameratoezicht dat zagen gebeuren, traden direct op en gaven beide mannen een bekeuring.

Op heterdaad

Delft Een 49-jarige Voorburger vernielde woensdag 13 mei om 09.30 uur zonder enige aanleiding een geparkeerde auto op het parkeerterrein aan de Olof Palmestraat. De man maakte met een scherp voorwerp enkele forse krassen in de motorkap. Beveiligers van het nabij gelegen winkelcentrum zagen het gebeuren en hielden direct de 49-jarige man aan. Hij kreeg aan het bureau een proces-verbaal en moet de door hem veroorzaakte schade vergoeden.

Bromfietscontrole

Zoetermeer De politie controleerde woensdag 13 mei tussen 13.30 uur en 15.30 uur het bromfietsverkeer op de Salomeschouw. Van de gecontroleerde bromfietsers kregen er 23 een bekeuring. In de meeste gevallen ging het om te hard rijden, rijden zonder rijbewijs en rijden in het voetgangersgebied.

Zoetermeerder in de fout
Zoetermeer De politie controleerde woensdag 13 mei tussen 10.00 en 12.00 uur de snelheid van het verkeer op de Willem Dreeslaan. Zeventig automobilisten reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. Een 26-jarige automobilist reed 94 km/u. Hij kreeg een forse bekeuring. De man was het daar niet mee eens en probeerde in te rijden op een politieman. Die kon opzij springen en daarmee voorkomen dat hij werd aangereden. De man werd aangehouden en kreeg meerdere processen-verbaal.