Gemeente De Bilt


Cultuurnota Ouverture in commissie

Op 14 mei aanstaande buigt de commissie Burger en bestuur zich over de cultuurnota Ouverture. In de nota wordt beschreven hoe het culturele klimaat in de gemeente kan worden verbeterd. De gemeenteraad buigt zich op 28 mei aanstaande over de nota. De looptijd van de nota is vier jaar, van 2009 tot 2013. Als de raad instemt met de nota wordt deze uitgevoerd.

Belangrijke punten in de nota zijn: het verbeteren van de samenwerking tussen de gemeente en het culturele veld en binnen het culturele veld, het verbeteren van de samenwerking tussen culturele veld en lokale ondernemers en het beter promoten van het lokale culturele leven zodat er meer culturele activiteiten komen en ook meer inwoners van De Bilt gebruik maken het culturele aanbod.

De nota is door middel van een interactief proces met bewoners, cultuuraanbieders, ondernemers, maatschappelijke organisaties, ambtenaren en andere betrokkenen opgesteld. In januari en in juni 2008 vonden goed bezochte plenaire bijeenkomsten met het culturele veld plaats, de eerste bedoeld als aftrap voor inventarisatie (in april uitmondend in een Inventarisatiedocument), de tweede om de potentiële beleidslijnen voor te leggen. Daarnaast werd regelmatig in kleinere bijeenkomsten gebrainstormd en vond een reeks interviews met cultuurvertegenwoordigers plaats. Met regelmaat vonden bijeenkomsten plaats met de adviescommissie, waarin de voortgang werd besproken en bediscussieerd.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Ingrid Verbeek, telefoon (030) 228 95 01.

De Bilt, 12 mei 2009