Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 12 mei 2009

Stedenbouwkundige visie Johanna van Brabantlaan Het college geeft het bureau Compositie 5 stedenbouw bv opdracht om voor het gebied van de Johanna van Brabantlaan een stedenbouwkundige visie en een beeldkwaliteitplan op te stellen en dat vervolgens te vertalen in een bestemmingsplan. De inwoners moeten daar nadrukkelijk bij betrokken worden.
Het bestemmingsplan dat op dit moment geldt voor de Johanna van Brabantlaan is verouderd.

Uit eerdere collegevergaderingen

Regionaal gronduitgifteprotocol bedrijventerreinen Het college heeft besloten het regionaal gronduitgifteprotocol bedrijventerreinen Midden en West-Brabant niet te ondertekenen. Het college is namelijk niet overtuigd van de meerwaarde en daarnaast zou het uitvoeren van het protocol veel ambtelijke capaciteit vergen. Het college gaat wel zuinig ruimtegebruik - één van de uitgangspunten van het protocol - hanteren bij de toewijzing van kavels op bedrijventerreinen. De uitgiftevoorwaarden worden op dit onderdeel tegen het licht gehouden en indien nodig aangepast. Het protocol zou gelden voor alle nieuwe en bestaande bedrijventerreinen en bevat afspraken die zuiniger ruimtegebruik en bewustere gronduitgifte als belangrijkste doel hebben. Dat betekent bijvoorbeeld dat een bedrijf pas in aanmerking komt voor een kavel op een nieuw bedrijventerrein wanneer er op de regionale bedrijvenmarkt geen geschikte locaties beschikbaar zijn. Â

Â

Verkeersbesluit Gorp en Roovert
Het college nam eind vorig jaar een ontwerp-verkeersbesluit voor het gebied Gorp en Roovert. Het ontwerpbesluit houdt in dat het gebied wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in de volgende periodes: ⢠van 15 maart tot en met 31 oktober;
⢠van 1 november tot en met 14 maart tussen zonsondergang en zonsopgang.
Daarnaast wordt een snelheidslimiet van 30 km per uur ingesteld op alle wegen op het landgoed die in eigendom, beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Hilvarenbeek.
Tegen het ontwerpbesluit zijn 55 zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn geen aanleiding om het ontwerpbesluit te wijzigen.