Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 15-05-2009

Eerste collectieve horecaontzegging uitgereikt

UTRECHT - Op donderdag 7 mei heeft de eerste horecabezoeker in Utrecht een collectieve horecaontzegging uitgereikt gekregen. Hij is een jaar lang niet meer welkom in 32 uitgaansgelegenheden.

De 23-jarige man uit Utrecht maakte zich voor de tweede keer in korte tijd schuldig aan geweld in een horecagelegenheid in de binnenstad van Utrecht. De beveiliging waarschuwde de man de eerste keer nog, maar de tweede keer was de maat vol. De horeca-ondernemer besloot in overleg met de politie om de ontzegging uit te reiken. De man mag een jaar lang niet in horecabedrijven komen die zich hebben aangesloten bij het collectief. De ondernemers zelf, maar ook de politie, gaan dit handhaven. Inmiddels nemen al 32 horecaondernemers in Utrecht deel aan de collectieve ontzegging. Naar verwachting zal dit aantal nog toenemen.

Vechtpartij

UTRECHT Donderdagavond 14 mei heeft de politie twee aanhoudingen verricht naar aanleiding van een vechtpartij. Rond 23.45 uur kreeg de politie een melding dat er werd gevochten aan de Einsteindreef. Ter plaatse troffen agenten een 29-jarige man aan met verwondingen aan het gezicht. Getuigen verklaarden dat twee vrouwen waren bedreigd door twee mannen. De 29-jarige man had het voor hen opgenomen en hieruit is een ruzie ontstaan waar over en weer is geschopt en geslagen. De politie heeft een 45-jarige man en een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden. Ook de 29-jarige man is aangehouden omdat hij aandeel had in de vechtpartij.

Autobrand

UTRECHT De politie is een onderzoek gestart naar een autobrand. Op donderdag 14 mei rond 21.40 uur kreeg de politie een melding dat er een auto in de brand stond op de Maria van Hongarijdreef. De politie vermoedt brandstichting en is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over dit incident, belt u dan met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Minderjarige winkeldieven

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 14 mei twee minderjarigen aangehouden die op heterdaad zijn betrapt bij het plegen van winkeldiefstal.

Een 16-jarig meisje werd betrapt door beveiligingspersoneel van een winkel aan de St. Jacobsstraat. Zij had voor ruim 1100 euro aan kleding in haar tas zitten. Ook had zij voor 450 euro aan kleding vernield. Personeel van een winkel aan het Gildenkwartier hebben een 12-jarige jongen betrapt toen hij goederen meenam zonder te betalen. De minderjarigen zijn beiden overgedragen aan de politie. Tegen hen is proces-verbaal gemaakt en de ouders/verzorgers zijn op de hoogte gebracht.

Politiecontrole in centrum

UTRECHT Donderdag 14 mei heeft de politie een grote controle gehouden in het centrum van de stad. Dit resulteerde in 120 bekeuringen.

Op de Lange Viestraat, het Westplein, bij de Jaarbeurs en het Smakkelaarsveld controleerden agenten autos en fietsers die voor rood stopten. Bij de Jaarbeurs werd bovendien gecontroleerd of het verkeer zich aan de geslotenverklaring hield. In de Steenstraat werden fietsers in het voetgangersgebied bekeurd en op de Rijnkade was een algemene verkeerscontrole.

In de middag en avond verschoof de aandacht van de politie van verkeersgedrag naar overlastgevend gedrag. Deze controles vonden vooral op en rond Hoog Catharijne en in de omgeving van de Voorstraat plaats. In totaal werden zes personen aangehouden. Drie omdat ze nog openstaande boetes hadden, één omdat hij zich niet kon identificeren en agenten betrapten een verdachte van winkeldiefstal op heterdaad en een man die een horloge te koop aan bood op straat (heling).

Controle koopavond

UTRECHT Op de koopavond in de binnenstad van Utrecht (inclusief Hoog Catharijne) hield de politie donderdag 14 mei eveneens een oogje in het zeil. Hier werden in totaal 27 bekeuringen uitgeschreven aan verkeersovertreders, personen die alcohol dronken op straat, zich schuldig maakten een groepsvorming of drugs gebruikten. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was.