Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 15-05-2009

Politie houdt onder invloed zijnde automobilist aan

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, rond de klok van 04.45 uur, op de Ringbaan Zuid een 37-jarige automobilist uit Goirle aangehouden. De rijstijl van de man viel surveillerende agenten op. Op de Ringbaan Zuid reed hij met zeer lage snelheid en stopte de auto vervolgens op een verdrijvingslak. Tijdens het aanspreken kregen de agenten in eerste instantie geen contact met hem. Gezien zijn verwarde gedrag en de stand van zijn pupillen hebben de agenten hem aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Tijdens de aanhouding troffen de agenten een zakje met daarin vermoedelijk heroïne aan. Op het bureau werd van hem bloed afgenomen.

Politie pakt Tilburger op na inbraak in woning

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in een woning aan de Beneluxlaan een 30-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in de woning. De man is op het bureau ingesloten.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer kreeg kort voor middernacht de melding van een mogelijke gijzeling in een woning aan de Beneluxlaan. Agenten in burger stelden een onderzoek in en zagen dat een ruit van de woning vernield was. In het pand troffen ze de verdachte aan. De man had op dat moment een wapenstok bij zich. Hij is direct aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens het onderzoek in de woning bleek dat er geen sprake was van een gijzeling. Wel troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Het vermoeden is dat de verdachte het gemunt had op deze kwekerij.

Bezoeker bedreigt portier

TILBURG - Agenten die vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg hebben kort na middernacht bij een horecagelegenheid aan de Paleisring een 27-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. De man die eerder door een portier de deur gewezen was nadat hij zich in de zaak niet conform de huisregels gedragen had meldde zich korte tijd later opnieuw bij het
etablissement. Wederom werd hem gevraagd het pand te verlaten. De man was het daar niet mee eens en uitte diverse woordelijke
doodsbedreigingen in de richting van de portiers.

Tweetal steelt fiets en bedreigen agent

BERKEL - ENSCHOT - De politie heeft gisteravond even na 19.00 uur op de Bosscheweg twee Tilburgse jongens van 15 en 18 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal fiets. De jongens waren samen met een onbekende derde bezig het slot van een fiets, die gestald stond aan de Craenweide te forceren. Een agent in privétijd zag dit en sprak het drietal aan. Tijdens het gesprek sloeg de 15-jarige jongen in de richting van het hoofd van de agent. Tijdens de uitwijkmanoeuvre vluchtte het drietal weg. Het lukte de politie op de Bosscheweg twee verdachten aan te houden. De politie stelt een onderzoek in naar de derde. Op het bureau legde één van hen een bekennende verklaring af.

Politie is op zoek naar getuigen van beroving

TILBURG - Gisteravond werd een 27-jarige Tilburgse vrouw het
slachtoffer van een beroving. Ze fietste rond 18.30 uur over de Tobias Asserlaan in de richting van het Wilhelminapark. Op Ze haar tas om haar schouder. Plotseling voelde ze dat iemand aan haar tas trok. Ze keek opzij en zag een onbekende man / jongen op een bromfiets. Het lukte de dader haar de tas af te pakken en weg te rijden in de richting van het Wilhelminapark. Het slachtoffer verklaarde dat deze bestuurder geheel in het zwart gekleed was en een zwarte helm droeg. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Automobiliste gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval vanmorgen op de Burgemeester Bechtweg raakte een 22-jarige automobiliste bekneld in haar voertuig. Ze is met lichte verwondingen overgebracht naar het Elisabeth
Ziekenhuis in Tilburg.

Het slachtoffer stond vanmorgen rond 07.30 uur op de Burgemeester Bechtweg stil voor het rode verkeerslicht van de kruising met de Nederlandweg. Een Bossche vrachtwagenchauffeur, die achter haar reed schatte op dat moment de situatie verkeerd in waardoor hij tegen de achterzijde van de auto van de Dongense botste. Voordat de aanrijding plaats vond trachtte de vrachtwagenchauffeur nog uit te wijken. Tijdens deze manoeuvre raakte hij een personenauto die bestuurd werd door een 33-jarige vrouw uit Tilburg. De Dongense vrouw raakte bekneld in haar auto. Nadat de medewerkers van de brandweer haar bevrijd hadden werd ze voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 15-05-2009 11:05 | © Regio Midden en West Brabant |