Politie Haaglanden

Persberichten 15 mei

Haaglanden, 15-05-2009

Woninginbraak in Daguerrestraat, politie zoekt getuigen Den Haag De politie zoekt getuigen van een woninginbraak in de Daguerrestraat. Vrijdagochtend 15 mei is een onbekende dader om 3.30 uur via het slaapkamerraam ingeslopen in een woning aan de Daguerrestraat. De inbreker liep de slaapkamer van de bewoner in en riep: Politie, legitimatie politie. De inbreker liep vervolgens rustig de woning uit en nam onder andere de portemonnee van de bewoner mee. De dader voldoet aan het volgende signalement: man, leeftijd 35 a 40 jaar oud, lengte 1,75 tot 1,80 m . Hij heeft een licht getinte huidskleur en droeg een donkere trui met een donkere broek. De man had een verzorgd baardje en had een licht accent. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Segbroek via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Roze T-shirt over beveiligingspoortjes gegooid, dader gepakt Den Haag Een 48-jarige Hagenaar dacht donderdag 14 mei om 20.50 uur het winkelpersoneel te slim af te zijn door een roze T-shirt over de beveiligingspoortjes naar buiten te gooien. De man raapte het T-shirt op en liep weg van de winkel. Een beveiligingsmedewerker zag het gebeuren en hield de man aan. De politie nam hem mee naar het politiebureau en de man bekende. De man wordt vrijdag 15 mei voorgeleid en zit vast op het politiebureau.

Fries op gestolen fiets
Den Haag - Een 26-jarige man uit Dokkum moest donderdagavond 14 mei mee naar het politiebureau, omdat hij op het Stationsplein fietste op een damesfiets met verschillende beschadigingen om de identiteit te verwijderen. Ook was de fiets niet voorzien van een slot. De man verklaarde de fiets op Koninginnedag voor 15 euro gekocht te hebben. Op het politiebureau bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De Dokkumer kreeg een proces-verbaal en deed afstand van de fiets.

Tegen de lamp gelopen
Den Haag - Twee Hagenaren (18 en 20 jaar) liepen donderdag 14 mei om 08.55 uur tegen de lamp, omdat een potentiële klant niet doorhad dat ze in gesprek waren met een politieagent. De agent, in burger, hield rondom het Oranjeplein een oogje in het zeil voor handel in narcotica. Op de Kemperstraat controleerde hij de personalia van de twee Hagenaren. Toen de jongens tijdens de controle aangesproken werden door een 30-jarige man uit Den Haag, bleek gelijk dat zij de intentie hadden in narcotica te handelen. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Beiden ontvingen een bekeuring en een 24-uurs verbod.

Dronken op gestolen bromfiets
Den Haag - Politieagenten hielden vrijdagochtend 15 mei om 02.25 uur een 46-jarige man uit Den Haag aan, toen zij hem zwalkend en met een blikje bier in zijn hand op zijn bromfiets over de Elandstraat zagen rijden. De man blies 805 ugl. Aan het politiebureau bleek de bromfiets gestolen te zijn. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal. De bromfiets is in beslag genomen.

Mag ik uw rijbewijs zien?
Den Haag Tijdens een verkeerscontrole op de Erasmusweg kregen zes bestuurders een proces-verbaal uitgereikt voor het niet laten zien van het rijbewijs toen de politie daar naar vroeg. Een 48-jarige man bleek zelfs geen rijbewijs te hebben. In totaal zijn 57 bestuurders van voertuigen gecontroleerd.

Motorfiets in de brand
Den Haag Een motor die aan de Beresteinlaan tegen een gevel stond geparkeerd, brandde donderdag 15 mei om 01.45 uur volledig af. De motor was afgedekt met een hoes en het vermoeden bestaat dat deze hoes is aangestoken. Een omwonende was al bezig met een brandblusser om de brand te blussen, maar dat lukte niet. Door de hitte sprongen de ruiten van de winkel waartegen de motor stond en sloeg de brand naar binnen. De brandweer was snel ter plaatse en wist het vuur snel te blussen. De brandweer onderzoekt de zaak en de politie heeft de motor meegenomen voor sporenonderzoek.

Hennep in de garage
Den Haag Een 46-jarige man kreeg woensdag 14 mei om 14.58 uur een proces-verbaal omdat hij in de garage bij zijn woning aan de Koekoekhof een hennepkwekerij had met 60 planten. De hennepkwekerij is ontmanteld. Het materiaal en de planten worden vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Winkeldief betrapt
Den Haag/Loosduinen Een 55-jarige man wilde donderdag 14 mei om 20.15 uur een supermarkt aan de De Savornin Lohmanplein verlaten met een volle tas boodschappen, maar zonder te betalen. Dit is echter verijdeld door het winkelpersoneel. Een 41-jarige vrouw, werkzaam in de supermarkt, herkende de man en alarmeerde de politie. De man voelde nattigheid en wilde de winkel nog verlaten zonder de goederen mee te nemen, maar bij de kassa vatte de politie hem in de kraag.

Man breekt heup
Den Haag/Loosduinen Een 76-jarige man wilde donderdag 14 mei om 10.00 uur een bloemetje kopen bij een bloemenkiosk aan de Lisztstraat maar dat is niet gelukt. Door nog onbekende reden viel de man en kwam daarbij lelijk terecht. De man heeft vermoedelijk zijn heup gebroken door de val. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhoudingen na brandstichting
Voorburg Jeugdige vandalen waren op zaterdag 25 april omstreeks 21.30 uur verantwoordelijk voor een brandstichting aan de Van Naeltwijckstraat. Zij staken nabij woningen de stalling van een motorfiets in brand, die naast direct gevaar voor omwonenden, veel schade en een hevige rookontwikkeling teweegbracht. Na een ingesteld onderzoek kon de politie woensdag 13 mei en donderdag 14 mei vijf jongens afkomstig uit Voorburg en Den Haag, in de leeftijd van 10 tot 15 jaar aanhouden. De twee jongste brandstichters werden gezien hun jeugdige leeftijd (10 en 11 jaar) na verhoor in vrijheid gesteld. Zij werden overgedragen aan hun ouders. De andere jongens werden in het politiebureau in verzekering gesteld. Zij worden er van verdacht nog meer brandstichtingen te hebben gepleegd en worden vrijdag 15 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Fietsers gewond bij aanrijding
Leidschendam/Stompwijk Een 40-jarige Haagse wielrenner heeft op donderdag 14 mei 2009, omstreeks 15.15 uur veel geluk gehad, toen hij op de Jan Koenenweg betrokken raakte bij een aanrijding. De man stak de rijbaan vanaf de Meerlaan over, waarbij hem het zicht ontnomen werd door een vrachtauto, die voorgesorteerd stond. De wielrenner zag daardoor een naderende personenauto, bestuurd door een 61-jarige Zoetermeerse over het hoofd. Aanvankelijk leek het er op, dat de Hagenaar ten gevolge van de aanrijding zwaar gewond was geraakt. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleken zijn verwondingen mee te vallen.

Alcoholcontrole in Wassenaar
Wassenaar De politie controleerde in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 mei in Wassenaar diverse automobilisten op het gebruik van alcohol. In totaal legden acht bestuurders een blaastest af. In een geval leidde dat tot een voor de bestuurder negatief resultaat. De man blies 340 ugl en kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Ruit vernield
Pijnacker Politieagenten hielden donderdag 14 mei om 19.30 uur een 19-jarige inwoner uit Pijnacker aan op verdenking van vernieling van een ruit. De man wordt ervan verdacht met een steen een ruit van een kas aan de Meikoninginlaan te hebben ingegooid. De politie onderzoekt wat er exact heeft plaatsgevonden.

Dronken automobilist vliegt uit de bocht
Delft Een 33-jarige man uit Den Haag vloog vrijdag 15 mei om 15.30 uur uit de bocht op de kruising van de Westvest met de Zuidwal. Zijn auto ramde een paal en zowel de paal als de auto raakte daarbij beschadigd. Hij reed door en liet zijn auto op de E. du Perronlaan achter en ging te voet verder. Bij de paal bleven onderdelen van de bumper en een kentekenplaat achter. Agenten zagen hem lopen en hielden hem aan. Hij rook naar drank en blies 580 ugl. De man hing een onwaarschijnlijk verhaal op dat hij pas ná het ongeval gedronken had, in het huis van man die hij op straat tegenkwam. Hij kende echter de man niet én kon zijn huis niet aanwijzen. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats van ongeval.

Heterdaad aanhouding inbrekers
Zoetermeer De politie hield vrijdag 15 mei om 02.00 uur op heterdaad twee inbrekers aan. De politie werd gebeld omdat een getuige inbraakgeluiden hoorde bij een bakkerij aan het Meeuwenveld. De agenten die bij de bakkerij aankwamen, zagen drie personen nog binnen. De inbrekers probeerden te ontkomen toen ze de agenten zagen en vlogen naar buiten. Eén van hen werd direct aangehouden, de andere twee vluchtten weg. De agenten losten waarschuwingschoten, waarop een andere verdachte kon worden aangehouden. Een derde verdachte werd later aangehouden. Het drietal, 16 en 19 jaar uit Zoetermeer en Rijswijk, zit nog vast voor verhoor.