Senternovem

15-05-2009 | Bijzondere vrijstelling energiebelasting in het kader van de Wbm

Voortgangsverklaringen zijn verstuurd

De voortgangsverklaringen ten behoeve van de aanvraag voor de 'bijzondere vrijstelling van energiebelasting' in het kader van de 'Wet belastingen op milieugrondslag' (Wbm) zijn op 26 maart 2009 verstuurd naar de bedrijven die daarvoor in aanmerking komen.

Bedrijven die in aanmerking komen voor vrijstelling Bedrijven die in aanmerking komen voor bijzondere vrijstelling van energiebelasting in het kader van de 'Wet belastingen op milieugrondslag' (Artikel 36q van de Wbm) zijn in de regel bedrijven die op jaarbasis meer dan 10 miljoen kWh elektriciteit verbruiken en tevens aangesloten zijn bij een convenant (waarbij zij met de overheid afspraken hebben gemaakt ter verbetering van de energie-efficiency).

Deze bedrijven moeten jaarlijks een voortgangsverklaring overleggen en daarnaast een aanvullende verklaring dat zij voldoen aan de definitie van energie-intensief (Staatscourant 686 d.d. 19 december 2006, blz. 17). De aanvullende verklaring moet schriftelijk zijn, maar is verder vormvrij (dus geen formulier, een fax of e-mail is voldoende).

Vragen over de vrijstelling energiebelasting?
Neem contact op met Frits de Groot van Vereniging VNO-NCW, telefoon (070) 349 03 26.

Geen voortgangverklaring ontvangen?
Mocht de voortgangsverklaring nog niet in uw bezit zijn en voldoet uw bedrijf aan de gestelde criteria, dan kunt u de verklaring opvragen bij SenterNovem via mevrouw N. Wijns. Deze wordt dan digitaal naar u verzonden.