Gemeente Kollumerland

PB 17/2009 Kollumerland c.a. doet mee aan âOndernemen, gewoon doenâ

Kollum, 11 mei 2009

De gemeente Kollumerland c.a. wil de economie op het platteland versterken en doet daarom mee aan het project âOndernemen, gewoon doenâ. Het project richt zich op startende ondernemers en ondersteunt hen door cursussen en het vormen van een netwerk. Hierdoor wordt de drempel om daadwerkelijk te starten met een bedrijf lager en de succeskans groter. Het project wordt uitgevoerd door de Stichting Solyda en is bedoeld voor starters in Noordoost en Noordwest Fryslân. De Gemeente Kollumerland c.a. stelt hiervoor een bijdrage van ⬠3.000,- beschikbaar.
Â
Het doel van het project is het versterken van de economie op het platteland door mannen en vrouwen te stimuleren en ondersteunen in de (pré)start van een bedrijf. Mannen en vrouwen die wel eens nadenken over het starten van een eigen bedrijf, maar het niet doen. Of degenen die recent een onderneming zijn gestart en tegen allerlei zaken aanlopen waarbij ze graag ondersteuning willen die ze ergens anders niet kunnen vinden.

In totaal kunnen in Noordoost Fryslân 40 personen deelnemen aan het project. De deelnemers krijgen 12 dagen cursus om kennis op te doen en vaardigheden aan te leren. Deze cursusdagen worden verzorgd in samenwerking met lokale ondernemers die hierin zijn gespecialiseerd. Aanvullend worden er âkeukentafelgesprekkenâ georganiseerd, waarin in kleine groepen discussie plaatsvindt over de cursus en de inhoud.

Eerder is een dergelijk project in Zuidwest Fryslân opgezet en de ervaringen die hier mee zijn opgedaan zijn zeer positief. Verder wordt er intensief gewerkt om toegang te krijgen tot bestaande netwerken van ondernemers en het creëren van nieuwe ondernemersnetwerken. Uniek in het project is dat ook rekening wordt gehouden met de verschillen in benadering tussen mannen en vrouwen. Sommige programma onderdelen worden afzonderlijk van elkaar gegeven.


*****
Informatie hierover volgt later. Potentiële belangstellenden kunnen zich al wel vast melden bij Frederik Kamstra,
bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Kollumerland c.a., 0511 - 458 878, of via het e-mailadres: f.kamstra@kollumerland.nl


---

***********************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.