Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden gaat verder met Tourist Info Drenthe

persbericht ToReCo

Het bestuur van Stichting ToReCo (Toeristisch Recreatief Coevorden) heeft besloten het lidmaatschap met VVV Nederland m.i.v. 1 juni te beëindigen. Gevolg hiervan is dat in de gemeente Coevorden het VVV logo zal gaan verdwijnen en ToReCo gedwongen wordt de verkoop van de Irischeques te staken.

ToReCo heeft dit besluit moeten nemen omdat VVV Nederland niet in staat was helderheid te geven over de totale financiële contractuele verplichtingen voor de komende jaren. Beleid van ToreCo is erop gericht de komende jaren te groeien naar een professionele organisatie.
Helaas ontbrak de bereidheid bij VVV Nederland om een passende contractuele overeenkomst neer te leggen. Het ToReCO bestuur vindt dat het niet zo kan zijn dat VVV Nederland verplichtingen oplegt rond de kwaliteiten van het in te zetten personeel, verkoop van producten, inrichting van locatie en organisatorische opzet. Een formulenemer van VVV Nederland heeft contractueel een groot aantal verplichtingen en aansprakelijkheden, welke worden vastgelegd in een contract en een daaraan gekoppeld handboek. Het bestuur is met nadruk van mening, dat dit niet past in het nu gekozen nieuwe beleid van Stichting ToReCo. Op 31 mei a.s. loopt de tijdelijke toestemming voor het gebruik van het VVV logo af!
Na deze datum zullen in dit geval alle VVV bordjes van de toeristische informatiepunten in de gemeente Coevorden dienen te worden verwijderd.

De VVV kantoren in de gemeente Coevorden worden de komende weken voorzien van een nieuw beeldmerk: Tourist Info Drenthe. De kantoren blijven grotendeels dezelfde toeristische informatie verstrekken zoals de afgelopen jaren het geval is geweest. Verder is ToReCo aan het onderzoeken of het een ander systeem van cadeaubonnen kan inzetten voor de kantoren in Coevorden, Dalen, Sleen, Gees, Zweeloo en Schoonoord.