Gemeente Kampen


* Beleidskader voor paracommerciële horeca vastgesteld

Beleidskader voor paracommerciële horeca vastgesteld

14 mei 2009
Het college van burgemeester en wethouders heeft 4 mei 2009 het beleidskader paracommerciële horeca vastgesteld. De gemeenteraad heeft in september 2008 besloten om geld beschikbaar te stellen voor het opstellen van een beleidskader en het wegwerken van achterstanden in het kader van de inhaalslag Drank- en Horecawetvergunningen. De inhaalslag heeft betrekking op zowel commerciële als paracommerciële vergunningen.

Vanuit de Drank- en Horecawet wordt onder paracommerciële instellingen verstaan: verenigingen en stichtingen die zich richten op activiteiten van recreatieve, sportieve, sociaal-culturele, educatieve, levensbeschouwelijke of godsdienstige aard. Bij het verlenen van een Drank- en Horecavergunning aan niet-commerciele instellingen moet het college waken voor mogelijke oneerlijke concurrentie ten opzichte van commerciële horecabedrijven.

Portefeuillehouder burgemeester Oosterhof: "Dit willen we als gemeente op heldere wijze waarmaken. Echter tot op heden ontbrak het ons aan een vastgesteld beleidskader voor paracommerciële horeca. Vooruitlopend op de integrale vaststelling van het Horecauitvoeringsbeleid hebben we in het kader van de inhaalslag Drank- en Horecawetvergunningen daarom besloten om het hoofdstuk over paracommercie nu al vast te stellen, zodat we helderheid verschaffen over de inhoud van de vergunning aan paracommerciële instellingen".

Het vastgestelde beleid wordt door middel van een brief en een informatiebijeenkomst op 16 juni aanstaande met de besturen van de betreffende instellingen gecommuniceerd. Hierbij wordt ook aangegeven op welke manier bestaande Drank- en Horecawetvergunningen worden aangepast.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |