Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.25 uur

Utrecht, 15-05-2009

Brandje bij sporthal

AMERSFOORT Op donderdag 14 mei is de deur van de sporthal aan de Ariaweg beschadigd geraakt door een brandje.

Een getuige meldde rond 22.30 uur dat er brand was bij de sporthal. Toen de brandweer en politie ter plaatse kwamen, was het vuur al gedoofd. Na controle van de rest van het pand bleek de brand niet overgeslagen te zijn. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken en verzoekt getuigen zich te melden bij de politie Eemland zuid, via het telefoonnummer: 0900 8844.

Grote verkeerscontrole

AMERSFOORT Bij een grote verkeerscontrole ter hoogte van het Eemplein zijn op donderdag 14 mei, 102 bekeuringen uitgedeeld en is een aantal personen aangehouden.

De verkeerscontrole vond in de middag en avond plaats. Tijdens deze grote controle werden scooters gecontroleerd, de technische staat van onder andere autos, bestelbusjes en aanhangers. Behalve de politie werkten ook het UWV en de financiële recherche mee. Achttien scooterbestuurders kregen een proces-verbaal omdat de scooters opgevoerd waren. Ook werden 21 scooterbestuurders bekeurd voor

Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De ademanalyse wees 600 ug/l uit. Een andere scooteraar wilde niet meewerken en werd aangehouden. Een omstander die zich met de aanhouding begon te bemoeien mocht ook mee naar het bureau, evenals een andere man die het nodig vond de agenten te beledigen. Een kennis van de man was het daar niet mee eens en mocht eveneens mee naar het politiebureau.

Ook werd bestuurders gevraagd mee te werken aan een alcoholcontrole. In totaal moesten 198 bestuurders blazen. Niemand bleek te veel gedronken te hebben.

Eén man werd aangehouden omdat hij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Tijdens de controle had de politie ook de beschikking over een apparaat dat kentekens kan scannen. Daardoor konden drie personen aangehouden worden die nog het een en ander aan boetes hadden openstaan en niet direct konden betalen.

Het UWV controleerde veertig personen. Zeven daarvan waren vermoedelijk met een uitkering aan het werk zonder dat dat gemeld was.