Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: pak Marokkaanse stenengooiers aan - Kamervragen vrijdag 15 mei 2009

Vragen van de leden Brinkman en Fritsma aan de minister van BZK en de minister voor WWI over het door de Goudse politie niet aanpakken van (Marokkaanse) stenengooiers *


1.)
Hoe beoordeelt u het dat de Goudse politie herhaaldelijk met stenen wordt bekogeld en steeds weer faalt in de aanpak van Marokkaanse straatterroristen die de zaak gruwelijk verzieken?


2.)
Deelt u de mening dat het schandalig is dat de politie niet hard optreedt tegen de stenengooiers omdat zij deze openbare geweldpleging "niets bijzonders" en slechts "baldadigheid" vindt? Zo neen, waarom niet?


3.)
Deelt u voorts de mening dat het schandalig is dat de politie heeft gelogen dat stenengooiers in Oosterwei zijn aangehouden en beboet? Zo neen, waarom niet?


4.)
Kunt u onmiddellijk orde op zaken stellen door de korpschef van politieregio Hollands Midden te ontslaan?


5.)
Waarom belooft u een harde aanpak van Marokkaans tuig als u dit in de praktijk niet waarmaakt?


6.)
Denkt u echt dat het laffe geweld van Marokkaanse straatterorristen is op te lossen met softe maatregelen als het aanstellen van gezinsmanagers en straatcoaches?


7.)
Bent u bereid om dit tuig veel harder te straffen, criminelen met een verblijfsvergunning na intrekking van die vergunning meteen uit Nederland te verwijderen, en ook criminelen met dubbele nationaliteit die herhaaldelijk misdrijven plegen (na denaturalisatie) het land uit te zetten? Zo neen, waarom niet?


* Klik hier om het bericht te lezen op Telegraaf.nl Klik hier om het bericht te lezen op AD.nl