Gemeente Leeuwarden

Sprong in het diepe Sprong in het diepe

Sprong in het diepe voor Welzijn Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-05-2009)

Eén Welzijn Leeuwarden is het eindresultaat van een juridische fusie tussen Stichting Wijkwerk Leeuwarden, (SWL), stichting Welzijn Ouderenwerk Leeuwarden (SWOL) en Stins (inburgering).

De drie stichtingen zijn sinds 8 mei gefuseerd. Om deze fusie spectaculair in te luiden, was er 8 mei dan ook een groot feest.

Ondanks het gevreesde weer kon het volle programma gewoon doorgaan. Maar liefst 350 bezoekers bezochten het nieuwe onderkomen aan de Balthasarwei Bekkerwei 96.
De aftrap van de dag begon met het symbolische statement van Directeur Marten Hiemstra "Deze fusie is voor ons een sprong in het diepe" en werd gevisualiseerd doordat een abseiler vanaf het dak van het nieuwe gebouw in een zwembadje sprong. Ook wethouder Roel Sluiter sprak enkele woorden voor Welzijn Leeuwarden. Er volgde een drie uur durend programma vol amateur-acts waaronder het Jankfodde koor, de rappers en cover-zangeressen. De enige professional was Basile Maneka uit Senegal.
Deze geslaagde dag was een prachtige start voor een goeie samenwerking tot één Welzijn Leeuwarden.

Welzijn Leeuwarden is een brede welzijnsorganisatie. Een organisatie die midden in de samenleving staat. Daarom zoekt Welzijn Leeuwarden verbindingen in alle geledingen van die samenleving. Of het nu om jongeren of ouderen gaat. Of om anderstaligen, vrijwilligers of mensen met een beperking.
Welzijn Leeuwarden biedt een ruim aanbod aan hulpverlening, educatieve, sportieve en culturele activiteiten en projecten. Welzijn Leeuwarden is een innovatieve organisatie die trends en ontwikkelingen op de voet volgt en daar vervolgens beleid op ontwikkelt. De nieuwe website van deze organisatie is www.wl.nu