KNWV

Betrokkenheid heerst op jaarvergadering

vrijdag 15 mei 2009

De jaarvergadering was weer goed bezocht. Na een korte toelichting van de penningmeester en de Controle Raad waren er over de jaarrekening en het jaarverslag geen vragen. Wel adviseerde de Controle Raad het bestuur en de leden om het eigen vermogen in de toekomst verder te versterken. Met een applaus verleende de vergadering het bestuur decharge voor het gevoerde (financiële) beleid in 2008.

Op de agenda stonden twee inhoudelijke onderwerpen, waarover het bestuur met de leden in discussie is gegaan. Allereerst samenwerking. Aan de hand van een presentatie zijn de voor- en nadelen van
samenwerking met andere watersportbonden, zoals Kano en Waterski- en Wakeboard en de gehandicaptensport toegelicht. Vanuit de zaal kwamen zeer constructieve opmerkingen, waarmee het bestuur aan de slag kan om de plannen verder uit te werken. Deze zullen voor besluitvorming in de najaarsvergadering aan de leden worden voorgelegd.

Vervolgens kregen de leden een presentatie over het ledenverloop bij het Watersportverbond (en dus ook bij de verenigingen). Het bestuur maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen van het ledenbestand en de financiële consequenties daarvan voor de kwaliteit van de
organisatie op lange termijn. Het bestuur riep de verenigingen op om mee te denken en werken aan een plan om het speerpunt ledengroei van het Watersportverbond gestalte te geven. De aanwezige leden reageerden direct met ideeën en ervaringen bij hun vereniging. Ook hiermee kan het bestuur verder. Dit onderwerp zal eveneens in november terugkeren op de agenda.

Tot slot werden door de vergadering benoemd Rody Franken als
bestuurslid Jeugd & Opleiding en Ab Ekels als bestuurslid Topsport. Door beide benoemingen is het bestuur weer op volle sterkte. Rody en Ab kregen meteen de kans, net als de andere portefeuillehouders in het bestuur, om te laten zien waar ze voor staan bij de rapportage over de actualiteiten per sector.