Gemeente Hellevoetsluis


Positief resultaat belastingservice Hellevoetsluis

Vanaf 6 mei jongstleden heeft gedurende twee weken de belastingservice in Hellevoetsluis plaatsgevonden. Op donderdag 14 mei hadden de laatste zittingen plaats. Georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de bonden CNV, FNV en de ouderenbond ANBO kregen Hellevoeters die leven van een sociaal minimum gratis hulp aangeboden bij hun belastingaangifte over 2008.

Verspreid over 3 dagen zijn er in totaal voor 226 personen aangiftes verstuurd, zijnde een stijging van 40 personen ten opzichte van vorig jaar. Ongeveer 10% van het totaal aantal geholpen mensen heeft thuis bezoek ontvangen van de belastingexperts in verband met verminderde mobiliteit door bijvoorbeeld ziekte of lichamelijke handicap. De overige 90% werd in de sporthal "de Eendraght" verwacht.

In navolging op vorig jaar is de belastingservice wederom een groot succes te noemen. De meeste mensen kunnen daadwerkelijk rekenen op teruggave van de betaalde belastingen. Deze bedragen liepen uiteen van 61,- euro tot zelfs 2.801,- euro per persoon. In totaal is het terug te ontvangen bedrag opgelopen tot 119.089,- euro ten opzichte van een bedrag van 106.942,- euro van vorig jaar.

Gezien de zeer positieve resultaten verkregen dankzij de inzet van een groep enthousiaste vrijwillige belastingexperts zal ook volgend jaar weer getracht worden vorm te geven aan de Hellevoetse belastingservice.

05/15/2009