Partij van de Arbeid

Vragen van de leden Jacobi en Eijsink (PvdA), Knops (CDA) en Voordewind (ChristenUnie) aan de Staatssecretaris van Defensie

over de stand van zaken van de convenant SAR helikopters naar aanleiding van artikel "Te Gast" in de Leeuwarder Courant van 12 mei 2009.


1. Kunt u aangeven wat de huidige stand van zaken is rond de afronding van het convenant voor de SAR / patiëntenvervoer van de Waddeneilanden?


2. Kunt u aangeven wat het resultaat is van de onderhandelingen met V&W en zo die nog niet afgerond zijn wat hier de reden van is? Zo nee, binnen welke termijn zullen de onderhandelingen worden afgerond?


3. Indien de onderhandelingen met V&W zijn gestrand wat is daarvan de oorzaak/geschilpunt en wat is dan het effect op het nog niet ondertekende convenant?


4. Denkt u dat het convenant zoals dat met de regio Fryslan is besproken en breed wordt gedragen ongewijzigd te kunnen afronden? Zo ja binnen welke termijn? Zo nee, wat is daarvan de reden en op welke punten denkt de staatssecretaris nog overleg te moeten voeren?




Partij van de Arbeid