Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Stadsdeel met bewoners verder aan de slag in de buurt

15 mei 2009
Een tv-serie over Oud-West `Het Gewilde Oude Westen', de Buurttafel van het Kinderkookkafé, het verder opknappen van het Bellamybuurtmuseum en een folder over de wandeling langs de gevelreclames, zo maar een greep uit de bewonersinitiatieven. Deze staan in de wijkprogramma's 2009 vermeld die het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West deze week heeft goedgekeurd.

Het gaat om zes buurten: de Bellamy-, Borger-, Helmers-, Cremer-, Da Costa- en de Vondelparkbuurt. En om acties en projecten van bewoners, van de wijkcoördinatoren, van het stadsdeel en andere partijen. Iedereen kan in de wijkprogramma's lezen wat er dit jaar in de zes buurten staat te gebeuren.

Portefeuillehouder Wijkgericht Werken, Bouwe Olij: "We gaan nu verder aan de slag met onze bewoners om de betrokkenheid en dus de leefbaarheid in elke buurt in Oud-West te vergroten. En ik zeg dit als wijkwethouder van drie buurten ook namens mijn collega, Yvonne Lammers die ook drie wijken onder haar hoede heeft."

Invloed van bewoners vergroten

Sinds 2006 wil het stadsdeel via wijkgericht werken meer invloed geven aan bewoners en ondernemers in hun buurt. Dit is grotendeels gebeurd door middel van de Wij(k) Ideewedstrijd. Enerzijds is het de bedoeling om hiermee de bewoners te prikkelen om met meer initiatieven te komen door het overdragen van wijkbudgetten. Anderzijds geeft dit een goede impuls aan de samenwerking tussen de instellingen en de buurtbewoners. Er zijn in totaal 30 projecten door bewoners ingediend.

Bewoners kunnen nog steeds met nieuwe buurtinitiatieven komen dit jaar. Dat betekent ongetwijfeld dat er nog projecten bij zullen komen.

Zie ook

Wijkgericht werken

---