Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 15-05-2009

Jongen (17) overleden na ongeval

DRIMMELEN - Op een eiland in de Biesbosch op de Kop Moordplaat is vanmorgen tijdens een noodlottig ongeval een 17-jarige jongen uit Hank om het leven gekomen. De jongen raakte vermoedelijk tijdens het aankoppelen van een hefinrichting achter een tractor bekneld toen deze in onbalans raakte. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer kreeg kort na 11.00 uur de melding van een ernstige beknelling op een eiland in de Biesbosch. De traumahelikopter was inmiddels uitgevlogen. Gezien de bereikbaarheid van het eiland duurde het lange tijd voordat de hulpdiensten ter plaatse konden komen. Politiemedewerkers zijn met behulp van een particuliere boot ter plaatse gegaan. Daar bleek dat de jongen aan zijn verwondingen overleden was.

Het slachtoffer bevond zich in een schuur op het eiland en was vermoedelijk bezig met het aankoppelen van een hefinrichting achter een tractor. Door onbekende oorzaak raakte de inrichting vermoedelijk in onbalans waardoor het slachtoffer onder het apparaat terecht kwam. De technische recherche van de politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

OOSTERHOUT - DE politie heeft gisteravond rond de klok van 19.30 uur op de Mathildastraat een 53-jarige Oosterhoutse automobilist
aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 615 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn
rijbewijs is ingevorderd. De man mocht na verhoor voorzien van een rijverbod van 7 uren het bureau verlaten.

OOSTERHOUT - In de Hoogstraat heeft de politie vanmorgen tegen 04.00 uur een 53-jarige Oosterhoutse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij hem wees de ademtest op het bureau uit dat hij 535 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de man met een rijverbod van 5 uren vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Zoon vernield ruit woning ouderlijk huis

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen rond 07.15 uur in een woning in Waalwijk een 27-jarige man aangehouden voor vernieling van een ruit. De man kreeg in de woning een woordenwisseling met een ex-vriendin. Op het moment dat de vrouw de woning wilde verlaten sloeg de verdachte tegen een ruit van de voordeur. De ruit brak. De politie werd
gewaarschuwd die de man in de woning aantrof en meenam.

Vriend mishandelt vriendin

RIJEN - De politie heeft vanmorgen om 02.30 uur bij een woning in Rijen een 26-jarige inwoner uit Rijen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 17-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is op het bureau ingesloten.

Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte zijn vriendin en kneep haar keel dicht. Gewaarschuwde agenten troffen het tweetal voor de woning aan. Na het verhaal te hebben aangehoord werd de man aangehouden.

Winkeldief loopt tegen de lamp

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag even na 18.00 uur bij een schoenenzaak aan de Gasthuisstraat een 30-jarige man uit Polen aangehouden voor winkeldiefstal. De man was samen met twee andere personen in de winkel. Tijdens het verlaten van de zaak trad er een alarm in werking. Medewerkers van de winkel spraken hem aan en controleerden zijn tas. Daarin zaten een paar schoenen die de
verdachte niet afgerekend had bij de kassa. Op het bureau bekende hij de diefstal. Hij kreeg een boete uitgereikt 150 Euro die hij
betaalde.

Politie arresteert vrouw voor het plegen van schennis en huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag rond 17.30 uur in een woning in de sterrenbuurt in Oosterhout, de bewoonster, een 46-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht haar 47-jarige echtgenoot te hebben mishandeld en tegenover buurtbewoners schennis te hebben gepleegd.

De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen melding van huiselijk geweld. Bij de woning werden ze aangesproken door het slachtoffer. De man, die met een bebloed gezicht de deur opende meldde dat zijn vrouw, tijdens een woordenwisseling wat huisraad vernield had en hem geslagen en gekrabd had. Aanleiding tot de woordenwisseling was dat ze gedeeltelijk ontkleed voor het raam was gaan staan, wat zichtbaar was voor de omgeving. De vrouw, die zich op dat moment in de woning bevond werd aangehouden en op het bureau in verzekering gesteld.

Politie houdt drie minderjarigen aan voor openlijke geweldpleging

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag rond 13.30 uur in een pretpark aan de Europalaan drie minderjarigen van 14 jaar uit Deventer aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal kreeg op het park woorden met een andere groepje, waaronder een 15-jarig meisje uit Udenhout. Tijdens de woordenwisseling zocht het drietal de
confrontatie. Tijdens de confrontatie deelden de verdachten meerdere klappen uit. Ook het meisje uit Udenhout werd daarbij mishandeld en deed aangifte.

Politie houdt bromfietscontrole na klachten uit de buurt

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag in de Brabantlaan in het kader van Brom effe Normaal, een bromfietscontrole ingesteld.
Aanleiding daartoe waren ontvangen klachten uit de buurt. Agenten controleerden gistermiddag tussen 14.30 uur en 16.30 uur in totaal 44 brom- en snorfietsen. Er werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de constructiesnelheid en technische gebreken. Ook kregen vijf automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen en uitstekende lading.

Inzittenden gewond bij eenzijdig verkeersongeval

ALMKERK - Bij een eenzijdig verkeersongeval gistermiddag rond 17.30 uur raakten de inzittenden van een auto, de 28-jarige bestuurster en een 31-jarige passagier, beiden afkomstig uit 's-Gravenhage gewond. Ze zijn met licht letsel overgebracht naar het Amphia Molengracht in Breda.

De vrouw reed als bestuurster vanaf de rotonde Almkerk over de Doornseweg in de richting van Nieuwendijk. Op de Doornseweg belandde de auto met de rechter wielen in de berm. De automobiliste trachtte haar auto te corrigeren en gaf een stuurcorrectie. Ze verloor de controle over het voertuig en botste vervolgens frontaal tegen een boom.

Auteur: Desirée brabers

Laatst gewijzigd 15-05-2009 13:40 | © Regio Midden en West Brabant |