Gemeente Dirksland


Ondertekening samenwerkingsovereenkomst project Spuikolk

Sinds 2006 werkt de gemeente Dirksland aan de voorbereiding van de herontwikkeling van het gebied Spuikolk in Dirksland. Dit verouderde bedrijventerrein moet worden getransformeerd naar een woonwijk, met daarin 117 woningen. Het gaat om rijenwoningen, twee-onder-een-kap woningen en appartementen.

Het ontwerpbestemmingsplan is in door de gemeenteraad besproken in zijn informerende vergadering van 14 mei jongstleden. Het is de bedoeling dat het bestemmingsplan wordt vastgesteld in de besluitvormende raadsvergadering van 28 mei 2009. Dan zal ook het daaraan gekoppelde exploitatieplan worden vastgesteld.

De herontwikkeling van het gebied Spuikolk zal worden uitgevoerd door projectontwikkelaar De Eylaenden BV uit Naaldwijk. Voor dit grootschalige project sluit de gemeente Dirksland een zogeheten samenwerkingsovereenkomst met de ontwikkelaar. Deze overeenkomst zal op woensdag 20 mei aanstaande om 13.30 uur worden ondertekend. Namens de gemeente zal de verantwoordelijk wethouder, de heer P.J. Koningswoud, de overeenkomst ondertekenen. Namens de projectontwikkelaar zullen de heren A.J.J. Bouhuisen sr. en A.J.J. Bouhuisen jr. dat doen.