Gemeente Helmond


Helmond in Europese kopgroep fietssteden

Op 15 mei heeft het stedelijke netwerk BrabantStad zich in het Europees Parlement officieel verbonden aan het Velo-city handvest.

Het handvest is bedoeld om het fietsbeleid in Europese steden te bevorderen. Nederland loopt met haar fietsbeleid internationaal gezien voorop. BrabantStad vervult als Nederlandse partner een voortrekkersrol.

Burgemeester Jacobs ondertekent het handvest als bestuurlijk vertegenwoordiger van BrabantStad. De negen koplopers, waaronder München, Boedapest, Kopenhagen, Brussel en BrabantStad, zetten zich samen in voor een Europees fietsbeleid.

Grootste fietsconferentie

Om de stedelijke mobiliteit te redden moet het fietsgebruik in de steden worden verhoogd met 15% in 2020. De slogan is re-cycling cities met als doel het rijwiel te zien als oplossing voor o.a. files, luchtvervuiling, parkeerproblematiek en voor een gezonder leven. Velo-city wordt algemeen erkend als de grootste internationale fietsconferentie ter wereld. Velo-city richt zich tot een brede doelgroep en verenigt iedereen die betrokken is bij het beleid en de promotie van de fiets.

BrabantStad

BrabantStad is een samenwerkingverband van de vijf grote Brabantse steden: Breda, Eindhoven, Helmond, s-Hertogenbosch, Tilburg en de provincie Noord-Brabant.