Gemeente Hellevoetsluis


Herziening detailhandelsbeleid in Hellevoetsluis

In de raadscommissie Wonen, Werk en Recreatie is op 13 mei de startnotitie besproken die betrekking heeft op de herziening van de Visie op de detailhandel uit 2001. De startnotitie vloeit voort uit de Kadernota Economie 2008-2020 waarin is opgenomen de herziening van het detailhandelsbeleid. De startnotitie geeft inzicht in het proces en de te nemen stappen die uiteindelijk gaan leiden tot een nieuwe Kadernota "Detailhandel" Hellevoetsluis. In het voorjaar 2010 is de vaststelling van de nieuwe nota door de gemeenteraad gepland.

Aandachtspunten voor de nieuwe nota zullen onder meer zijn een goede winkelstructuur met een sterk hoofdwinkelcentrum en daarnaast ook toekomstperspectieven van verschillende buurtcentra. Dit is zowel voor de ondernemer als voor de consument van belang. De detailhandel in de Vesting zal binnen de kaders van dit onderzoek ook aan de orde komen. Ook het beleid op het gebied van de zogenaamde perifere detailhandel (bouwmarkten, tuincentra, meubelzaken e.d.) zal in het onderzoek worden betrokken.

Het tot stand komen van deze kadernota wordt parallel uitgevoerd met de evaluatie van het horecavestigingsbeleid. Het bestaande beleid zal getoetst worden. De onderzoeken zullen mede inzicht geven in eventuele knelpunten, het ontstaan ervan en mogelijke oplossingen. Gezien het dynamische karakter van beide beleidsvelden wordt een horizon van 2015 als uitgangspunt gehanteerd.

05/15/2009