Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. Mei

Win 12.500 euro voor duurzaam idee

15-05-2009

Maak kans op 12.500 euro voor uw duurzame en vernieuwende product, dienst of productie. Doe mee aan het Ei van Columbus, prijsvraag voor innovatie in duurzaamheid. Inschrijven (Ei-van-columbus.nl) kan tot 1 november 2009.

Iedereen kan meedoen: kleine en grote bedrijven, overheden, not-for-profitorganisaties, kennis- en onderwijsinstellingen, individueel of samen. Het maakt niet uit of de inzending klein of groot is, technologisch vernuftig of praktisch idealisisch. Er zijn vijf prijscategorieën:

* duurzame bedrijfsvoering

* duurzaam product of dienst

* duurzame productietechnologie

* internationale samenwerking

* duurzame maatschappelijke initiatieven

Prijswinnaars van het Ei van Columbus 2008
De prijsuitreiking van het Ei van Columbus 2008

Beoordeling
Een vakjury beoordeelt alle inzendingen op innovatie en duurzaamheid. Daarvoor hanteert het een aantal criteria, bijvoorbeeld of het een nieuw product, nieuwe dienst, productie of samenwerking is. En wat de ecologische, economische en sociale gevolgen zijn. Belangrijkste criterium is dat inzendingen vernieuwend én verfrissend zijn.

Helpende hand
De innovaties zijn sinds 14 mei 2009 welkom. Minister Cramer heeft daarvoor het startschot gegeven op de easyFairs Milieu en Industriebeurs in Rotterdam. Volgens haar kan dit soort prijsvragen een nodige helpende hand bieden. 'Veel ideeën blijven op de plank liggen of sneuvelen voordat het eerste 'product' van de band komt rollen', zei Cramer onlangs bij de uitreiken van een Europese milieuprijs. Ook beloont het organisaties die zich inspanningen voor duurzaamheid en innovatie.

Organisatie
Het Ei van Columbus 2010 is een initiatief van de ministeries van:
* VROM

* Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking
* Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

* Economische Zaken

* Landbouw, natuur en Voedselkwaliteit.

Duurzame ontwikkeling (Regering.nl) is voor het kabinet een belangrijk thema.

---

Zie ook:


* http://www.ei-van-columbus.nl/

* Brochure Ei van Columbus 2010