Gemeente Hoorn

Bronzen legpenning voor de heer Lotte bij afscheid van De Boog

Op vrijdag 15 mei 2009 heeft wethouder J.H. van Es de bronzenlegpenning van de gemeente Hoorn overhandigd aan de heer J. Lotte, die afscheid heeft genomen als voorzitter van de Verenigde Huurderorganisaties De Boog. Dit gebeurde tijdens een gezamenlijke afscheidsreceptie waarbij ook de heer A.A.J. Appelman afscheid nam, als applicatiebeheerder.

Verenigde Huurdersorganisaties De Boog, voorheen Federatie Hoornse Huurdersorganisaties, behartigt de belangen van de huurders bij IntermarisHoeksteen. Dit kan gaan over huurtarieven en onderhoud, maar bijvoorbeeld ook over de sloop of verkoop van panden. Hiervoor wordt overleg gepleegd met diverse instanties zoals de gemeente, politieke partijen en maatschappelijke organisaties. De Verenigde Huurdersorganisaties De Boog bestaat uit vrijwilligers.

De heer Lotte en de heer Appelman hebben op vrijdag 15 mei 2009 afscheid genomen van de De Boog. De heer Jan Lotte is vanaf 1995 secretaris van de Federatie Hoornse Huurdersorganisaties en vanaf 2000 voorzitter van de Verenigde Huurdersorganisaties De Boog geweest. Namens deze vereniging heeft hij, vanaf 2003, deelgenomen in de Adviesgroep Volkshuisvesting. Zij adviseren het college op dit gebied. De kennis van de heer Lotte op het gebied van volkshuisvesting is van zeer grote waarde geweest. Hij heeft zich actief ingezet voor de totstandkoming van een convenant tussen IntermarisHoeksteen en de Verenigde Huurdersorganisaties De Boog. Hierin zijn spelregels opgenomen over hoe huurders en verhuurder met elkaar omgaan. Voor zijn verdiensten heeft de heer Lotte de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn ontvangen.

Gelijktijdig heeft de heer Afier Appelman afscheid genomen. Hij is 15 jaar lang beheerder geweest van de door hem ontworpen automatiseringsystemen. Hij heeft er steeds voor gezorgd dat de volledige automatisering aan de laatste eisen voldoet. Laatste wijziging van deze pagina: 15 mei 2009