Gemeente Hoorn

770 extra fietsenrekken bij station

B en W stemmen in met de plannen van ProRail om het aantal stallingplaatsen voor fietsen bij het NS-station met circa 770 stuks uit te breiden. Deze (tijdelijke) uitbreiding loopt vooruit op de uitvoering van de plannen in het kader van De Poort van Hoorn. Uitvoering van deze plannen is voorzien in de periode 2015-2030. Gemeente en ProRail willen daar niet op wachten: het probleem van wild parkeren, vooral als gevolg van gebrek aan stallingruimte, vraagt om een oplossing op kortere termijn.
Het voorstel van ProRail voorziet in 550 extra plaatsen aan de zuidzijde van het station en 220 ten noorden van het spooremplacement:
* 200 extra plaatsen in de bestaande bewaakte stalling bij het busstation. Door een herinrichting krijgt de stalling een capaciteit van ruim 1.000 plaatsen.
* 350 rekken aan de westkant van de bewaakte stalling
* 140 rekken ten noorden van het inmiddels gesloten servicegebouwtje van Stadstoezicht

* 80 extra overkapte rekken nabij de voetbrug. Hiervoor moeten 14 parkeerplaatsen verdwijnen.

De kosten van de uitbreiding komen grotendeels voor rekening van ProRail. Resteert een bijdrage van de provincie en een bijdrage van de gemeente Hoorn van maximaal 20.000. Laatste wijziging van deze pagina: 15 mei 2009