Tom Coronel

14 Mei 2009
Extra WTCC punten voor Coronel

Op de vooravond van het aanstaande WTCC weekend in Pau heeft Tom Coronel een onverwachte meevaller gekregen. SEAT Sport coureur Tiago Monteiro is namelijk achteraf uit de uitslag van de tweede race in Marrakech gehaald. Hierdoor schuift Tom Coronel door van de negende naar de achtste plaats waarmij hij aanspraak maakt op een WK punt. De organisatie heeft naar aanleiding van een door BMW ingediend protest het motormanagement van de SEAT Sport auto's uitgebreid gecontroleerd en tot de conclusie gekomen dat Tiago Monteiro met meer dan de maximaal toegelaten turbodruk heeft gereden. Bij de overige Diesel-Leons zijn geen onrechtmatige zaken aangetroffen.

Foto: FIA WTCC

Door de diskwalificatie van Monteiro schuiven Franz Engstler en Tom Coronel op naar respectievelijk plaats 7 en 8. Voor beide coureurs heeft dit niet alleen gevolgen voor het algemeen klassement, maar ook voor de punten in de Yokohama Independents Trophy. Het de gescoorde punten voor het algemeen klassement worden immers vermenigvuldigd met 3 en vervolgens bij de punten van het privateers klassement geteld. Hierdoor krijgt Tom drie punten extra voor de Independents Trophy en Engstler zes in plaats van drie.

Na het weekend in Marrakech, waar Tom de enige vertegenwoordiger van het Spaanse SUNRED team was, zal hij aanstaand weekend in Pau maar liefst twee teamgenoten hebben. Tom Boardman is weer terug van weggeweest en de Fransman Eric Cayrolle zal dit weekend de derde SEAT Leon TFSi van het team bemannen. Voor Coronel wordt het een belangrijke race. "We moeten het hebben van de technische circuits. Dit circuit is er zo'n één, een stratencircuit waar topsnelheid niet het allerbelangrijkst is. We zullen dan ook alles op alles moeten zetten om goed te scoren, zowel voor de Independents Trophy als voor het algemeen klassement", aldus Coronel.