Gemeente Alkmaar

Uitreiking eerste Wmo-gids in Alkmaar

Graag maak ik u attent op de overhandiging van de eerste wmo-gids aan de heer Herman Rood, secretaris van het Cliëntenplatform Wmo. De overhandiging vond donderdag 14 mei plaats bij WWZ-Wijzer, het wonen-welzijn-zorg loket in openbare bibliotheek Kennemerwaard. De Wmo-gids bevat informatie over de mogelijkheden en ondersteuning van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zoals o.a. het aanpassen van de woning, het persoonsgebonden budget (pgb) en vervoer. Daarnaast staat in de gids een overzicht van alle zorgaanbieders waaruit inwoners van Alkmaar kunnen kiezen voor thuiszorg.

Wethouder Zorg Wim van Veen over de wmo-gids:
"Wanneer je zorg nodig hebt of een probleem ervaart in je dagelijkse leven, dan is het belangrijk om te weten wat er 'te koop' is. Deze gids helpt daarbij. In deze gids staat omschreven welke voorzieningen de Wmo biedt en bij welke organisaties en zorgaanbieders je terecht kunt voor die voorzieningen. Zo wil de gemeente Alkmaar ervoor zorgen dat inwoners van Alkmaar weten waar zij recht op hebben en waar zij deze hulp kunnen krijgen. En nog belangrijker, dat ze kunnen kiezen welke organisatie hun het meest aanspreekt en het beste bij hun behoefte aansluit"

De gids is verkrijgbaar bij WWZ-Wijzer in Bibliotheek Kennemerwaard. Er is elke dag spreekuur van 09.00 uur tot12.00 uur. Geïnteresseerden kunnen ook bellen naar (072) 5114400, e-mailen naar info@wwz-wijzer.nl of kijken op www.wwz-wijzer.nl.

NB: De bijgevoegde foto is vrij te gebruiken onder vermelding van: Fotostudio Wick Natzijl. Suggestie voor een onderschrift: Jeannette Schmidt van WWZ-Wijzer overhandigt het allereerste exemplaar van de Wmo-gids aan de secretaris van het Clientenplatform, Herman Rood.