Gemeente Alphen aan den Rijn

De eerste artiesten zijn bekend

LAKESIDE 2009 De eerste artiesten zijn bekend

De eerste artiesten die op gaan treden tijdens het Lakeside festival 2009 zijn bekend! De organisatie van het festival, stichting We Love Education, heeft de volgende artiesten weten vast te leggen:

Voor vrijdag 28 september Voor zaterdag 29 september Jan Smit The Partysquad
Jeroen van der Boom Robarto Feliz (presentatie) Vengaboys Shermanology
Crazy Pianos The Fringe of Winne (op deze acts kan worden gestemd via Alphen.nu)
DJ Bart

Meer artiesten worden binnenkort bekendgemaakt.

Festival voor de jeugd
Het doel van het festival is om het aanbod van uitgaansgelegenheden voor de jeugd te verbreden. Vrije tijd is voor alle jongeren belangrijk en van een goed aanbod van vrije tijd kunnen alle jongeren profiteren. Het Lakeside festival is een festival voor en door de jeugd van Alphen aan den Rijn. Jongeren krijgen een actieve rol in de organisatie van het festival. De jeugd wordt zo uitgedaagd zelf mee te denken én mee te doen.

Twee dagen
In overleg met de stichting We Love Education heeft de gemeente Alphen aan den Rijn besloten om het Lakeside festival dit jaar 2 dagen te laten duren. Vrijdag 28 augustus is bedoeld voor de oudere jongeren met de gemiddelde leeftijd van 25 jaar. De zaterdag is voor jongeren van 14 tot 23 jaar.

Er zijn voldoende drink- en eetgelegenheden op het terrein aanwezig om in alle behoeften te voorzien, en het festivalgevoel zo compleet mogelijk te maken.

Vrijdag 28 september
Het terrein zal op vrijdag 28 augustus om 17:00 uur open gesteld worden voor bezoekers. DJ Bart zal samen met Crazy Pianos de basis leggen van de avond. Met tussendoor optredens van Jan Smit en Jeroen van der Boom en als afsluiting de Vengaboys. Het festival duurt tot middernacht.

Zaterdag 29 september
Zaterdag 29 augustus vindt de jongeren-editie plaats van Lakeside. Wethouder Michel du Chatinier zal binnenkort nog meer artiesten voor deze dag bekend maken. De minimum leeftijd voor deze dag is 14 jaar en ouder. De eerste optredens beginnen om 15:00 uur.

Voorverkoop
Vanaf woensdag 20 mei zal de officiële voorverkoop beginnen via de website van Lakeside: www.lakesidefestival.nl
Hier is ook meer informatie te vinden over de faciliteiten, locatie, en artiesten.
Kaarten in de voorverkoop zullen 15,- kosten.
Aan de deur wordt een entreeprijs van 20,- gerekend. VIP tickets kosten 150,- per stuk.
Minimum leeftijd voor de vrijdag editie zal 18 jaar en ouder zijn.

Voor en door jongeren
Met verschillende Alphense jongerenorganisaties, zoals het Kasteel, Participe en het ID-college wordt een samenwerking opgezet voor het verzorgen van extra activiteiten rond het festival. Om de jeugd van Alphen aan den Rijn actief te betrekken bij de organisatie van het festival is de stichting We Love Education op zoek naar jongeren die als vrijwilliger mee willen helpen. Belangstellenden kunnen zich opgeven via www.lakesidefestival.nl. Inmiddels hebben zich al tientallen jongeren op deze manier aangemeld.

We Love Education
Stichting We Love Education is in mei 2008 in het leven geroepen door Hans Beerta. Het doel was toen om vlak voor de schoolvakantie op het Rijnplein te Alphen aan den Rijn een evenement voor examenkandidaten neer te zetten en hun op de essentie van onderwijs te wijzen.

In navolging van het Rijnplein evenement heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn in juli 2008 een beroep op de stichting gedaan om een festival te organiseren op de dagcamping Alphen. Met 6500 bezoekers was dit meer dan een succes te noemen en is Lakeside Festival sindsdien een feit.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn