Vialis
BR>

Vialis draagt bij aan betere bereikbaarheid Waarderpolder

180px_Schoterbrug over Spaarne
15 mei 2009

In Haarlem is maandenlang hard gewerkt om de bereikbaarheid van het bedrijventerrein de Waarderpolder te vergroten. Om het terrein toegankelijker te maken is een nieuwe brug over het Spaarne gebouwd. Daarnaast is de doorstroming in het gebied drastisch verbeterd, onder andere door plaatsing van zeven nieuwe verkeersregelinstallaties van Vialis.

Het project Oostweg/Schoterbrug is een initiatief van de gemeente Haarlem om de bereikbaarheid van de Waarderpolder te vergroten. De Waarderpolder is het grootste bedrijventerrein van de regio Zuid-Kennemerland en heeft dagelijks veel verkeer te verwerken. Voor het verbeteren van de doorstroming in en om de Waarderpolder zijn zeven kruispunten voorzien van nieuwe verkeersregelinstallaties. Tevens zijn er twee bestaande verkeersregelinstallaties gekoppeld aan het nieuwe traject. Daarnaast zijn in totaal 177 Vialis Classic verkeerslantaarns geplaatst.

Een belangrijk onderdeel van het project was de bouw van de Schoterbrug, een brug over het Spaarne die de Vondelweg, een doorgaande weg in Haarlem-Noord, direct met de Waarderpolder verbindt. Op de brug zijn behalve verkeerslantaarns ook LED-matrixsignaalgevers geplaatst om het naderende verkeer te informeren.

De verkeersregelinstallaties, -lantaarns en LED-matrixsignaalgevers heeft Vialis geleverd en geplaatst in samenwerking met Vialis Infratechniek, Ko Hartog en Ternet.
Eind mei wordt de brug geopend voor verkeer en de officiële opening vindt plaats op 6 juni.