Ingezonden persbericht


Kunstenaarsgesprek Saskia Bos - Fiona Tan Art Amsterdam

Op vrijdag 15 mei blikken curator Saskia Bos en kunstenaar Fiona Tan vooruit op de Nederlandse inzending voor de 53e Biënnale van Venetië. De Mondriaan Stichting nodigt u van harte uit dit gesprek tijdens Art Amsterdam bij te wonen.

Curator Saskia Bos heeft Fiona Tan gevraagd Nederland te vertegenwoordigen op de Biënnale van Venetië in 2009. Onder de titel Disorient werkt Tan aan een nieuwe installatie met drie werken, waarvan een die ze speciaal voor de tentoonstelling in Venetië maakt.

Het nieuwste werk verwijst naar de geopolitieke sleutelpositie van Venetië in de tijd voordat de ontdekking van nieuwe routes naar Azië de macht van de stad verzwakte. Vanuit haar fascinatie voor geografie, reizigers en hun tochten onderzoekt Tan de levensgeschiedenissen van beroemde kooplieden en hun verlangen om zich nieuwe ervaringen en bezittingen eigen te maken. Haar project Disorient slaat een brug tussen de eeuwen door het moderne alledaagse leven te verbinden met het symbolische verleden van Venetië.

Locatie: Art Amsterdam, Amsterdam RAI, Parkhal (hal 8), Parkterras Aanvang: 15.00 uur
Reserveren niet mogelijk.

Toegangsprijzen voor Art Amsterdam zie www.artamsterdam.nl. Voor meer informatie over de Nederlandse inzending zie: www.fionatanvenice.nl of www.mondriaanfoundation.nl.

De Mondriaan Stichting is sinds 1995 verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending op de Biënnale van Venetië, en benoemt voor iedere inzending een curator. De biënnale vindt plaats van 7 juni tot en met 22 november 2009.




Ingezonden persbericht