Ingezonden persbericht


Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV Utrecht, tel. 030-2918171

PERSBERICHT

Arnhem/Utrecht 12 mei 2009

Gemeente Arnhem ontvangt pluim van Fietsersbond

Het digitale Meldpunt Mijn Slechtste Fietspad van de Fietsersbond is zeer succesvol. Sinds 2006 zijn daar meer dan 10.000 klachten binnengekomen, waar inmiddels de helft van is opgelost. Uit een analyse van de resultaten van dit meldpunt bleek dat Arnhem de gemeente is die de meeste klachten via het meldpunt heeft opgelost, namelijk 95 procent.

Vrijdag 15 mei, omstreeks 13.30 uur, zal verkeerswethouder van Arnhem, Cees Jansen, daarom een pluim in ontvangst nemen uit handen van de directeur van de Fietsersbond, Hugo van der Steenhoven.

Dit gaat gebeuren op één van de meest beruchte fietspaden die Arnhem 'rijk' was: het fietspad langs de IJssellaan. Mede door toedoen van het meldpunt is deze probleemlocatie, veel eerder dan in de gemeentelijke planning stond, hersteld tot een normaal en dus comfortabel fietspad.

De Fietsersbond wil de gemeente Arnhem een pluim geven voor de voorspoedige manier waarop met de klachten en opmerkingen over fietspaden is omgegaan. De klachten werden in eerste instantie direct verholpen maar ook voor structurele klachten is waar mogelijk een structurele oplossing gezocht en gevonden.

Op de IJssellaan, globaal bij de doorgang naar Elsweide, zal daarom deze speciale ontmoeting in feestelijke sfeer plaats vinden. Iedereen die de fiets een warm hart toedraagt, is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Voor 'een hapje en drankje' wordt gezorgd.

Het fietspad zal ter plaatse voor deze gelegenheid herkenbaar ingericht worden, zodat het ook voor de 'toevallige passant' duidelijk zal zijn dat hier iets speciaals staat te gebeuren.