Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Gorinchem, 15 mei 2009

Conclusies en aanbevelingen discussieplatform:

Arbo- estafette Straatwerk begint bij de bron!

Tijdens het congres 'Arbo-estafette Straatwerk begint bij de bron' van de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland, op 7 mei in het Bouw en Infra Park in Harderwijk, vond een forumdiscussie plaats aan de hand van stellingen over onder meer (arbo)regelgeving en machinaal straten. Deelnemers aan het congres konden aangeven of ze het eens of oneens waren met de stellingen.

Aan de hand van de discussies zijn conclusies en aanbevelingen geformuleerd. Zo heeft de branche zich onder meer uitgesproken over de positie van ambachtelijk straten ten opzichte van machinaal straten aan de hand van de stelling "Machinaal straten bedreigt het ambacht van de straatmaker". Tot nu toe werd aangenomen dat er een evenwicht was tussen voor- en tegenstanders van machinaal straten. Uit de stemming blijkt dat inmiddels 63% het oneens is met de stelling. Ook de arbo-regelgeving en de gevolgen daarvan voor de branche bleken onderwerpen die tot uitgebreide discussies leidden.

Het grootste gedeelte van de congresbezoekers (zo'n 61%) was het eens met de stelling "De arbeidsinspectie meet met verschillende maten bij arbo-beoordeling Straatmaken." Een nog groter gedeelte (72%) was het eens met de stelling "Straatmaken kan onmogelijk 100% arbo-technisch verantwoord worden uitgevoerd.". De uitkomsten van de stemming zijn neergelegd in het rapport "Conclusies en aanbevelingen discussieplatform 'Arbo-estafette Straatwerk begint bij de bron!'

EINDE PERSBERICHT