Politie Noord- en Oost Gelderland
Harderwijk - Vrouw overleden na aanrijding met stadsbus


De 55-jarige vrouw uit Harderwijk die dinsdagmiddag 12 mei in botsing kwam met een stadbus op het Triasplein in Harderwijk is donderdagavond 14 mei aan haar verwondingen overleden.


De vrouw fietste rond 17:25 uur op het fietspad naast de busbaan op het Triasplein, tot zij bij een oversteekplaats plotseling de busbaan overstak. De chauffeur van de stadsbus kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw raakte ernstig gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk overgebracht. In verband met de ernst van het letsel is zij later naar Zwolle overgebracht. Hier is zij donderdagavond overleden.


De verkeersongevallendienst kwam dinsdag direct ter plaatse om de weg af te zetten en een technisch onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de chauffeur van de bus niet te hard gereden heeft en de aanrijding zeer waarschijnlijk niet had kunnen voorkomen. Zoals gebruikelijk bij alle aanrijdingen met ernstig letsel tot gevolg maakt de politie een dossier op wat ter beoordeling wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.


't Harde - Aanrijding op zebrapad


Een 82-jarige man uit 't Harde raakte donderdagmiddag 14 mei gewond nadat hij op de Eperweg in 't Harde in aanrijding kwam met een auto.


Een 18-jarige automobiliste uit Elburg reed omstreeks 17:35 uur over de Eperweg. Zij zag de 82-jarige man die op het zebrapad liep over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De man is met een pijnlijke rug per ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Ermelo - Automobilist onder invloed alcohol


De politie heeft donderdagavond 14 mei een 45-jarige man uit Harderwijk op de Drieerweg in Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs.


De man werd omstreeks 20:00 uur op de Drieerweg gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daarnaast bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij de ademanalyse blies hij een promillage van 0,7. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Heerde - Zakkenroller aangehouden


De politie heeft donderdagochtend 14 mei een 38-jarige Roemeen aangehouden voor zakkenrollen. De man werd in een supermarkt aan de Stationsstraat in Heerde betrapt door winkelpersoneel.


Oplettend winkelpersoneel zag dat de man zich omstreeks 11:40 uur verdacht ophield bij een vrouw. De vrouw miste een geldbedrag waarop de man werd aangesproken. Hij werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Hij bekende direct dat hij zich schuldig had gemaakt aan zakkenrollen. De man werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader verhoor. Het geld wat in zijn bezit is aangetroffen is in beslag genomen. De politie zal in overleg met justitie een besluit nemen over de verdere afhandeling.


Wapenveld - Woninginbraak


Tussen dinsdag 7 mei en maandag 12 mei werd er ingebroken in een woning aan de Bosweg in Wapenveld. De dader ging er met onder meer een geldbedrag vandoor.


De dader kwam binnen door een raam te forceren en maakte een geldbedrag buit. De politie is een onderzoek gestart.



---- --