Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden Noordwijk Twee gewonden bij verkeersongeval

Een 54 jarige Noordwijkerhouter en zijn 14 jarige dochter zijn vrijdag 15 mei rond 07.15 uur gewond geraakt na een éénzijdig verkeersongeval. De Noordwijkerhouter reed met zijn auto over de N206 vanuit de richting Noordwijkerhout in de richting van Katwijk. Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder aan de linkerzijde van de weg geraakt en op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terechtgekomen. Daar kwam de auto tot stilstand tegen een boom. De vader en dochter raakten bekneld in de auto en moesten door de brandweer uit hun voertuig worden gehaald. Naast de overige hulpdiensten kwam ook een trauma-heli ter plaatse. Zij werden met zware verwondingen overgebracht naar het LUMC. Een andere automobilist en zijn passagiere die uit de richting van Katwijk kwamen zagen de auto hun rijbaan oversteken en stopten direct om hulp te verlenen. De weg, vanaf de oprit Rijnsburg, in de richting van Haarlem is tot 09.00 uur afgesloten geweest.

Leiden Aanhouding na veroorzaken ongeval De politie heeft op donderdag 14 mei na een verkeersongeluk dat rond 18.10 uur plaatsvond op de Korte Mare een 22 jarige Leidenaar aangehouden. Een 29 jarige vrouw uit Leiden reed op haar fiets over de Korte Mare toen een persoon uit een geparkeerde auto stapte en zonder te kijken overstak.

De vrouw maakte een manoeuvre om de voetganger te ontwijken en kwam ten val tegen een geparkeerde auto. De geparkeerde auto raakte beschadigd. De voetganger liep door alsof er niets gebeurd was en ging een café binnen. Even later kwam de man weer uit het café en sprak de vrouw hem aan. Hij deed echter alsof hij van niets wist, stapte in de auto en reed weg.

De politie werd ingeschakeld en het kenteken werd doorgegeven. Agenten maakten een zoektocht en troffen de auto aan op de Obrechtstraat. Daar werd de auto tot stoppen gemaand en de bestuurder en drie inzittenden aangesproken. In eerste instantie wilde de verdachte meewerken, maar de sfeer veranderde toen het hem duidelijk werd dat hij mee naar het politiebureau moest.

Hij reageerde agressief en uiteindelijk is hij door een agent gepepperd om ervoor te zorgen dat hij in de auto gezet kon worden. Tijdens zijn verzet heeft hij de blouse van een agent gescheurd en zijn bril van zijn hoofd geslagen. De agent heeft hiervan aangifte gedaan. Een tweede agent deed aangifte omdat de verdachte het in de auto presteerde om hem te bespugen en te schoppen. Op dat moment is besloten de verdachte uit de auto te trekken voor de veiligheid van de agenten. Maar ook tijdens deze manoeuvre bleef hij zich verzetten en zag de verdachte kans in een been van een derde agent te bijten. Ook deze agent heeft hiervan aangifte gedaan.

De verdachte is uiteindelijk op het politiebureau in verzekering gesteld. In het onderzoek wordt gekeken of hij verantwoordelijk kan worden gehouden voor het verkeersongeluk en worden de aangifte van de drie agenten meegenomen.

Alphen aan den Rijn Verdachten van diefstal ijzer aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 14 mei twee Kouderkerkers van 17 en 21 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van ijzer vanaf een afgesloten terrein aan de Handelsweg. Een getuige die de twee in een auto het terrein op zag rijden belde de politie waarna er werd gezocht naar de personen. Agenten troffen de auto achter op het terrein aan. Zowel de achterbak als de achterbank was volgestouwd met ijzer. Op dat moment kwam één van de verdachten aanlopen met een tas met ijzer. De verdachte gaf toe dat hij oud ijzer aan het weghalen was. Hierop werd hij aangehouden. Evenals de andere verdachte die elders op het terrein was.

Gouda Zesde verdachten van gooien stenen aangehouden Een 19 jarige Zoetermeerder heeft zich vrijdagmiddag 15 mei aan het politiebureau in Gouda gemeld waar hij werd aangehouden op verdenking van het gooien van stenen naar agenten en naar een politieauto. De Zoetermeerder is de zesde verdachte die door de politie is aangehouden. Vrijdagmorgen waren al vijf Gouwenaren, drie van 18 jaar, 19 en 22 jaar, in hun woning aangehouden. Een groep jongeren gedroeg zich dinsdag 12 mei onbehoorlijk richting agenten na de aanhouding van twee verdachten van een woninginbraak. De stenen hebben de auto en de agenten niet geraakt. Onmiddellijk na dit voorval heeft de politie de beelden van cameratoezicht van gemeente Gouda opgevraagd om de daders te kunnen identificeren.




Politie Hollands Midden