Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Ziggo opent nieuw centraal kantoor Utrecht
Sponsoring lokale game community aangekondigd

Utrecht, 15 mei 2009

Vandaag openden burgemeester Aleid Wolfsen en Ziggo CEO Bernard Dijkhuizen officieel het nieuwe centrale kantoor aan de Atoomweg. Zij deden dat door op symbolische wijze twee glasvezelkabels met elkaar te verbinden.

"We zijn erg blij met onze keuze voor Utrecht als vestigingsplaats in het hart van ons verzorgingsgebied", meldt Bernard Dijkhuizen, Chief Executive Officer van Ziggo. "De keuze voor een centraal kantoor is gevallen op Utrecht omdat we zochten naar een centrale ontmoetingsplek in Nederland. Utrecht heeft uitstekende verbindingen met andere delen van ons verzorgingsgebied; een belangrijke overweging voor een bedrijf dat zo verspreid door Nederland werkt."

Tijdens de opening maakte Ziggo ook bekend de game community van Utrecht te willen gaan ondersteunen met een substantieel bedrag. De gemeente Utrecht, Dutch Game Garden en Ziggo zijn in gesprek over de invulling van de details van deze overeenkomst. Vast staat al wel dat het initiatief erop is gericht om Utrechtse culturele organisaties te voorzien van de modernste mogelijkheden op game-gebied.

In Utrecht werken circa vijfhonderd van de in totaal ruim tweeduizend medewerkers, waaronder directie, IT, Netwerk en een aantal stafafdelingen.

Vandaag opende Ziggo ook zijn panden in Heerhugowaard en Eindhoven. Het telecombedrijf, dat sinds mei 2008 op de Nederlandse markt opereert, heeft verder nog vestigingen in Groningen, Zwolle en Den Haag. De openingen werden gecombineerd met het eenjarig bestaan van Ziggo.


- Einde bericht -

Over Ziggo
Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,2 miljoen huishoudens, 1,4 miljoen breedband internetklanten, 1,2 miljoen afnemers van digitale televisie en 820.000 telefonieabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over heel Nederland.

Meer informatie over Ziggo: www.ziggo.nl/hetbedrijf

Noot voor de redactie/