Partij voor de Vrijheid (PVV)

Eerste reactie PVV op Verantwoordingsbrief kabinet en nieuwe CBS cijfers
vrijdag 15 mei 2009

De PVV-fractie is geschrokken van de nieuwste cijfers van het CBS die een historisch ongekende economische krimp van 4,5% voor het eerste kwartaal van dit jaar laten zien. En het kabinet kijkt als een bang konijn in de koplampen van de recessie. Men gaat doodleuk door met onzinnige uitgaven voor linkse hobby's en verlaagt de overheidsuitgaven en lasten voor de burgers niet. Met dit kabinet zou de recessie wel eens heel lang kunnen duren.

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders: "Dit kabinet brengt Nederland naar de rand van de afgrond. Balkenende en Bos vestigden vorig jaar een asiel- en massa-immigratierecord, deed de vrijheid van meningsuiting in de uitverkoop en pakte de misdaad niet keihard aan maar wil juist bezuinigen op blauw op straat. Ook gaan er nog steeds bakken met geld naar de ontwikkelingshulp, de Antillen, Vogelaarwijken, publieke omroep en Europese Unie (EU), en zorgt het niet voor echte lastenverlichting voor de gewone burger. Dit kabinet is een ramp. Het wordt tijd dat Balkenende IV haar biezen pakt en vertrekt".

Wilders: "Wat Nederland nodig heeft is snelle verkiezingen en een ander kabinet dat de burgers wel serieus neemt en de problemen daadwerkelijk oplost".