Senternovem

15-05-2009 | Elektrisch Vervoer tijdens Congres Vaart in Verduurzaming

Intelligent Transport Management dat de energievraag van elektrische auto's afstemt op het aanbod van windenergie. 10.000 elektrische auto's in Amsterdam in 2015 en eind dit jaar al 80 oplaadpalen. Ketenbenadering om netbeheerders, energieproducenten, autofabrikanten en gebruikers samen te laten werken in elektrisch vervoer. Het zijn drie van de onderwerpen die voorbijkwamen in de workshop Elektrisch Vervoer tijdens het congres Vaart in Verduurzaming op 14 mei jongstleden.

Op het congres in de Jaarbeurs te Utrecht waren 500 deelnemers die een rol spelen in de verduurzaming van de elektriciteitsvoorziening: vertegenwoordigers van energiebedrijven, industrie, overheden, kennisinstellingen, adviesbureaus, maatschappelijke organisaties en brancheorganisaties. Doel: vaart krijgen in de verduurzaming van de energievoorziening.

Deelsessie Elektrisch Vervoer
Elektrische auto's... een transitie-onderwerp bij uitstek. Niet alleen het wagenpark ziet er over 50 jaar anders uit, ook op andere fronten zullen de veranderingen groot zijn. De deelsessie Elektrisch Vervoer gaf een goede indruk van het nu én de toekomst van een wereld waarin de elektrische auto gemeengoed is, met de focus op de laadinfrastructuur. Sprekers:

* Dr. Rob Ross, directeur Instituut voor Wetenschap en Ontwikkeling & Universitair hoofddocent Elektrotechniek

* Ing. Andre Postma, manager Mobile Smart Grid Development, Enexis
* Maarten Linnenkamp, Programmamanager Luchtkwaliteit, gemeente Amsterdam

* Maarten Cassée, manager assets management, Stedin

De sessie stond onder leiding van Fred Hagendoorn, lid Platform Duurzame Mobiliteit & FH Advisory. Hieronder vindt u de presentaties.

Downloads

Gemeente Amsterdam - Amsterdam Elektrisch Enexis - Mobile Smart Grid
STEDIN - ketenbenadering in elektrisch rijden IWO - effecten van elektrisch rijden op de elektriciteitnetten [ppt, 671,50 Kb]