Senternovem

15-05-2009 | SDE-subsidie zonnestroom overtekend

SenterNovem heeft ruim 6500 aanvragen gekregen voor subsidie op kleinere installaties voor zonne-stroom. Daarmee is de SDE-subsidiepot voor kleine zonnestroom-installaties van 62 miljoen euro waarschijnlijk meer dan twee maal overtekend.

Het gaat om subsidie voor installaties met een piekvermogen tussen de 0.601 en de 15 Kilowatt. Vorige maand bleek dat de 26 miljoen euro subsidie voor grotere zon-pv-installaties al overtekend was. Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken reserveerde dit jaar 88 miljoen euro voor de productie van zonnestroom.

De subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als er op een dag niet meer genoeg subsidie is om alle aanvragen van die dag te honoreren, dan wordt geloot tussen alle aanvragers van die laatste dag. SenterNovem verwacht minimaal de beschikbare 13 weken ( 6 juli voor aanvragen ingediend op 6 april) nodig te hebben voor de beoordeling. Eventuele afwijzingen zullen dan ook aan het eind van deze periode geschieden.

Minister Maria van der Hoeven stelt dit jaar meer dan 2.5 miljard euro Stimuling Duurzame Energieproductie (SDE) subsidie beschikbaar voor de productie van duurzame elektriciteit uit wind, biomassa, zon en waterkracht.