KNHS


Nederland sterk uit de startblokken in eerste manche 15 mei 2009
Harrie Smolders - Walnut de Muze

LA BAULE (KNHS) - Met foutloze ritten van Albert Zoer (Echten) met Sam en Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Walnut de Muze staat het Oranje kwartet na de eerste manche op de vierde plek in de tussenstand van de Meydan FEI Nations Cup in de Franse badplaats La Baule.

Angelique Hoorn (Wanneperveen) noteerde met Blauwendraads O' Brian één springfout, terwijl Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS naast drie springfouten ook nog eens tegen een strafpunt aanliep wegens het overschrijden van de tijd.
Voorlopig gaan de Zwitsers en de Zweden - die vorig jaar nog degradeerden uit de Samsung Super League maar haar startplaats te danken heeft aan de hoge klasseringen van de individuele Zweedse ruiters op de FEI ranking - samen aan de leiding met 0 strafpunten. België staat met één enkele strafpunt derde. Even zag het er naar uit dat Duitsland niet terug mocht komen voor de tweede manche, omdat de Duitsers op de negende plaats leken te eindigen. Uitgerekend de Brit John Whitaker redde onze Oosterburen door met Peppermill een fout te maken, waardoor de Britten achter de Duiters op de negende plek eindigden met 17 strafpunten. Ook de Ieren hoeven hun paarden niet meer te zadelen voor de tweede ronde, want hun score in de eerste manche bedroeg 18 strafpunten.

Tussenstand na de eerste manche in de Meydan FEI Nations Cup:


1) Zwitserland - 0

1) Zweden - 0
3) België - 1
4) Nederland - 4
5) USA - 8
5) Frankrijk - 8
7) Italië - 9
8) Duitsland - 12
Niet meer startgerechtigd in tweede ronde:
9) Groot-Brittannië - 17
10) Ierland - 18